Vágólapra másolva!
A GySEV-RINGA női kosárcsapatával kezdte meg a felkészülést Zuzana Zirková, aztán hazája csapatával, a szlovák válogatottal a frarnciaországi Európa-bajnokságon szerepelt és együttesével a mieink mögött a nyolcadik helyen zárt. Visszatérve a GySEV-hez és a felkészülési tornákon remek formában kosarazott.

- Hogyan értékeli saját és a szlovák válogatott Eb-szereplését?
- Nem sikerült elérni a kitűzött célunkat, bekerülni az első ötbe és ezzel kiharcolni a világbajnoki szereplés jogát és a kudarcban persze nekem is megvolt a szerepem.

- Az Eb-n, és tavaly a GySEV-ben is irányítót játszott...
- Kényszermegoldás volt nekem, és a csapatnak is. Igazán jól a hátvéd poszton érzem magam. Szerencsére már nem kell irányítanom, ott játszhatok, ahol szerintem a legjobban a hasznára tudok lenni a csapatomnak. Az előkészületi meccseken jobban is ment a játék, jobban is élveztem a kosarazást, felszabadultabb lettem.

- Teljesítheti a gárda az idén elé tűzött igen jelentős, magsa szintű elvárásokat, úgymint: bajnoki cím, kupagyőzelem és Euroliga Final Four?
- Úgy érzem, képesek lhetünk rá, hiszen erős a keretünk, ráadásul jól sikerült a felkészülésünk, amiről a szurkolóink is meggyőződhettek.

Korábban:

Botár László