Vágólapra másolva!
Huszonnégy órával a Michael Jordan visszatérését jelző New York Knicks-Washington Wizards NBA-kosármeccs után rá sem lehet ismerni a Madison Square Garden környékére. Halloween estéjén csak néhány bohókás, rémnek maszkírozott járókelő borzolja kedélyeinket, sehol a tömeg, a jegyüzérek hada - kívülről úgy tetszik, a kutya se kíváncsi a New York Rangers-Florida Panthers hokimeccsre. Aztán ahogy belépünk a 33 éve épült csarnokba - amely önmagát a visszafogottnak legkevésbé sem nevezhető szlogennel ("a világ leghíresebb arénája") hirdeti -, rájövünk: belül ugyanez a helyzet.

Bure újabb diadalra vezette a
Párducokat

Sajnos, a meccs igazolja a csekély érdeklődést: kilátástalan játékkal 3-1-es vereséget szenved a hazai gárda a mezőny egyik leggyengébb csapatától, attól a Floridától, amely fennállása legrosszabb rajtját produkálta.

Pavel Bure szerez vezetést a miami együttesnek, ezt Johansson még kiegyenlíti, de a harmadik harmadban Kristian Huselius, a 22 éves svéd újonc kétszer beköszön Mike Richternek, és ezzel megvan a meglepetés. Huseliust négy éve draftolta a Panthers, ám csak idén állt csatasorba, addig hazájában vitézkedett, nem is akárhogyan: a 2000-2001-es svéd bajnokságban 32 gól, 35 gólpassz, 67 pont, 10 emberelőnyös, 5 emberhátrányos és 9 meccsnyerő gól fűződött a nevéhez, s ezzel mind a hat kategóriában ő lett a legjobb. Ilyesmi addig még sohasem fordult elő Svédországban! Két világbajnokság, a 2000-es és a 2001-es veteránja, ha így folytatja - jelenleg 9 góllal és 2 gólpasszal vezeti az összes újonc listáját -, akkor ott lesz a svéd válogatottban a Salt Lake City-i olimpián.

Brett Hull esélyei sem rosszak az ötkarikás szereplésre - az Egyesült Államok válogatottjában -, pláne azok után, hogy két góljával és egy gólpasszával győzelemre vezette a Detroit Red Wings együttesét Dallasban korábbi gárdája ellen. Hull a hosszabbításban ütötte a meccsnyerő gólt, amikor már csak 4 perc 12 másodperc volt hátra. Nicklas Lidströmmel kényszerítőzött, majd amikor visszakapta a pakkot, Ed Belfour kapus lábvédői között a hálóba bombázott. Hull idén nyáron szerződött Detroitba, előzőleg három évig a Dallast erősítette, és ő ütötte a Stanley-kupa sorsát eldöntő gólt az 1999-es fináléban. A 37 éves jobbszélső egyben beütötte pályafutása 654. és 655. gólját, s feljött az öröklista hatodik helyére, megelőzve Mark Messier-t (Rangers), akivel eddig holtversenyben állt.

Az első egyébként Wayne Gretzky 894-gyel, Gordie Howe 801-gyel a második, Marcel Dionne 731-gyel harmadik, Phil Esposito 717-tel negyedik, s Mike Gartner 708-cal ötödik, azaz Hull a legeredményesebb aktív korongozó!

Eredmények:
New York Rangers - Florida Panthers 1-3
gól:
Johansson, illetve P. Bure, Huselius 2

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3-0
gól:
Leclair, Recchi, McGillis

Dallas Stars - Detroit Red Wings 3-4
gól:
Lehtinen, Audette, Hogue, ill. Hull 2, Fjodorov, Shanahan

Minnesota Wild - Nashville Predators 4-6
gól:
Simicek, Walz, Dowd, Gaborik, ill. Timonen 2, Walker, Classen, Erat, Ronning

Colorado Avalanche - St. Louis Blues 0-1
gól:
MacInnis

Anaheim Mighty Ducks - San Jose Sharks 2-4
gól:
Cullen, Kariya, ill. Sturm 2, Nolan, Ragnarsson

A pontlista állása

p

g

gp

1. Jarome Iginla (Calgary)

19

8

11

2. Brendan Shanahan (Detroit)

17

10

7

3. Ryan Smyth (Edmonton)

16

5

11

4. Szergej Fjodorov (Detroit)

16

7

9

5. Jeremy Roenick (Philadelphia)

16

2

14

6. Mark Parrish (NY Islanders)

15

11

4

p: pont, g: gól, gp: gólpassz

Ch. Gáll András (New York)

Korábban:

Detroiti gyors