Vágólapra másolva!
Amikor Scott Gomez és Petr Sykora Corey Schwab kapujára küldte a találkozó első két Devils-lövését, Pat Quinn, a Toronto Maple Lefs - és az olimpiai bajnok kanadai hokiválogatott - szakvezetője rögtön sejtette, hogy nehéz este elé néz. Tudniillik mindkét lövésből gól lett... Ezzel egyszersmind bebizonyosodott, hogy a keddi kéztörése miatt két hónapra kiesett Curtis Joseph (CuJo, a Stephen King-regény veszett bernáthegyije után) nélkül más csapat a juharleveles gárda. A tavalyelőtti bajnok New Jersey 4-2-re meg is nyerte a meccset.

"Nem vagyok hajlandó ujjal mutogatni Corey-ra, nem ő a hibás a vereségért" - kelt a tartalékkapus pártjára Quinn, a "Big Teddy Bear", ahogy Salt Lake City-ben nevezte magát. "Ha már minden áron mutogatni akarunk, akkor mutogassunk saját magunkra."

A Devils híres-nevezetes első sora - Petr Sykora, Jason Arnott, Patrik Elias - most kitett magáért, ők hárman három gólt és négy gólpasszt termeltek. Sykora és Elias jobban tette volna, ha az olimpián serénykedik, ott ugyanis észrevehetetlenek voltak a cseh válogatottban.

Buffalóban 2-1-re és 3-2-re is vezetett a Boston Bruins a harmadik harmadban, mégis 4-3-ra győzött a Sabres egy hátvéd, Rhett Warrener góljával. Warrener ötödik gólját ütötte ezzel ebben a szezonban - s ez bizony nála karriercsúcs. "Most mondhatnám azt, hogy így akartam, de ez hazugság lenne" - mondta győztes góljáról, amely egy korcsolyáról bepattanva, Byron Dafoe kapus lábai között csorgott be a bostoni hálóba. "Ami tény: átadásnak szántam, de gól lett belőle."

Tampában Pavel Kubina és Brad Richards osztozott a négy hazai gólon, s utóbbi még egy asszisztot is hozzátett terméséhez. No és az sem ártott, hogy Nyikolaj Habibulin, a Los Angeles-i All Star-meccs és a téli olimpia csodakapusa 25 lövést hárított első meccsén Salt Lake City óta.

Eredmények:
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 4-2
gól:
Gomez, Sykora, Elias, Arnott, ill. McCabe, Valk

Buffalo Sabres - Boston Bruins 4-3
gól:
C. Brown 2, Afinogenov, Warrener, ill. Szamszonov, Knuble

Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 4-2
gól:
Richards, Kubina 2-2, ill. Harvey, S. Thornton

Atlanta Thrashers - New York Islanders 4-3
gól:
Reirden, Stefan, Tremblay 2, ill. Jonsson, Peca, Aucoin

Ch. Gáll András

Korábban:

Véget ért Lemieux szezonja

Fórum:

NHL, de főleg Capitals