Vágólapra másolva!
A limuzinsofőrt ölt ex-kosaras valószínűeg át akarta verni a hatóságot, illetve hamis tanúzásra bírta cinkosait - súlyosbodott a vád.

Jayson Williams (34), a New Jersey Nets egykori neves kosárlabdázója egyre nagyobb bajba keveredik. Nemrég az NBC tévétársaság szakkommentátoraként dolgozó milliomos trentoni (New Jersey állam) villájában február 14-én holtan találták Costas Christofi 54 éves limuzinsofőrt. A férfi mellkasán lőtt seb tátongott. Azóta a nyomozás kiderítette: nemcsak, hogy nagy valószínűséggel Williams kezében volt a lövés eldördülésekor a halált okozó pisztoly, hanem az is feltételezhető, hogy az ex-kosaras megpróbálta letörölni a fegyverről saját ujjlenyomatait, beletenni a pisztolyt a halott Christofi kezébe, majd rávenni az éjszakai parti vendégeit, hogy azt vallják: Christofi öngyilkos lett.

Ezzel az eredeti vád - gondatlanságból elkövetett emberölés - jócskán súlyosbodott a bizonyítékokkal való manipulálás, továbbá hamis tanúzásra bírás tényállásával, s a minimum tíz évesre taksálható börtönbüntetés is legalább 14 évesre emelkedett. Williams egyelőre 20 000 dollár óvadék fejében szabadlábon védekezhet.

Hétfő óta Kent Culuko (29) és John W. Gordnick (44) is vád alatt áll, ugyanis a két éjszakai vendég ugyancsak alaposan gyanúsítható azzal, hogy átalakította az emberölés helyszínét, öngyilkosság látszatát keltve. A vád szerint mindketten segítettek letörölni a pisztolyról Williams ujjlenyomatait, s eltüntetni azt a ruhát, amit a házigazda a lövés eldördülésekor viselt. Később a két cinkos megijedt, és feladták magukat a rendőrségen.

A nyomozóhatóság állítása szerint Williams vendégei előtt játszadozott a revolverrel, amely véletlenül elsült a kezében, s a golyó kioltotta Christofi életét.

Ch. Gáll András

Korábban:

Williams feladta magát