Vágólapra másolva!
A Győri ETO nőikézilabda-csapata 37-32-es vereséget szenvedett Gjövikben az EHF-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, de az első összecsapáson aratott tizennégy gólos sikerének köszönhetően bejutott a négy közé. A férfi KEK-elődöntő első mérkőzésén a Dunaferr hazai pályán egygólos vereséget szenvedett német Flensburg-Handewitt ellen.

Nőikézilabda-EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Gjövik og Vardal (norvég) - Győri ETO 37-32 (18-19)
magyar góldobók:
Mehlman 10, Lovász, Kindl 5-5, Kulcsár, Görbicz 4-4, Jókai 3, Horváth R. 1

Mindkét csapat gyengén védekezett, a nagy rohanásból végül a norvégok kerültek ki győztesen. Összesítésben azonban a Győr 70-61-gyel jutott tovább.

További eredmények:
Vicar Goya Almeria (spanyol) - Giessen Lützellinden (német) 19-31 (8-16)
Ikast Bording (dán) - Podravka Koprivnica (horvát) 32-22 (16-9)

A Lützellinden kettős győzelemmel, a Bording 58-50-es összesítéssel került a négy közé. A norvég Bäkkelagets már korábban lejátszotta mindkét mérkőzését és továbbjutott az osztrák Wienerneustadt ellen. Az elődöntők sorsolását kedden tartják Bécsben.

KEK-elődöntő, férfiak: kikapott a Dunaferr

Egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a Dunaferr férfikézilabda-csapata a német Flensburg-Handewitt ellen a KEK-elődöntő első mérkőzésén.

KEK elődöntő első mérkőzés, férfiak:
Dunaferr - Flensburg-Handewitt (német) 21-22 (8-14)
gól:
Kuzmicsov 7, Kertész 4, Marcinkevicius, Mohácsi 3-3, Décsi 2, Mocsai, Bene 1-1, illetve Wenta 6, Boldsen 5, Fegter, Jeppesen, Berge, Knorr 2-2, Klimovec, Christensen, Stryger 1-1

Az első félidőben sokkal jobb volt a német együttes és magabiztos védekezésének, valamint pontos támadásainak köszönhetően hatgólos előnyre tett szert. Fordulás után bátrabban játszott a Dunaferr, ráadásul a németek a negyvenedik perctől biztos előnyük (18-11) tudatában kiengedtek. Ezt kihasználva a hazaiak szorossá tudták tenni a mérkőzést és maradt reményük a döntőbe jutásra. A visszavágót egy hét múlva rendezik. A másik elődöntő, a Partizan Beograd (jugoszláv) - Ciudad Real (spanyol) mérkőzés vasárnap lesz.

Imre Vilmos (a Dunaferr vezetőedzője): "Idegesen kezdtünk és ezt kihasználta az ellenfél. A második félidőben a nyitott védekezésből több labdát szereztünk. A visszavágón is a Flensburg az esélyesebb, de nem adjuk fel."

BL: tízgólos Magdeburg-siker a Kolding ellen

A német SC Magdeburg tízgólos előnyt szerzett a dán Kolding ellen az egy hét múlva sorra kerülő visszavágóra a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

BL, elődöntő, első mérkőzés, férfiak:
SC Magdeburg (német) - Kolding IF (dán) 29-19 (13-8)

A másik elődöntőben a Veszprém vasárnap fogadja a címvédő spanyol Portland San Antoniót.

EHF-kupa: a Barcelona tizennyolc góllal győzött

A Barcelona szinte már az EHF-kupa fináléjában érezheti magát, miután az elődöntő első összecsapásán tizennyolc góllal verte a Galdar együttesét.

EHF-kupa, elődöntő, első mérkőzések, férfiak:
Barcelona (spanyol) - Galdar (spanyol) 41-23 (23-10)
THW Kiel (német) - Wallau-Massenheim (német) 32-27 (13-14)

Korábban:

Hétvégi remények

Fórum:

A kézilabda nészerűsége Magyarországon?