Vágólapra másolva!
Csütörtök délután rendezik a nőikosárlabda-bajnokság elődöntőinek harmadik összecsapásait. A GYSEV-Ringa 2-0-s előnnyel fogadja a Szekszárdot, a Soproni Postás-Tabán Trafik pedig ugyanilyen hátránnyal utazik Pécsre. A párharcok három nyert mérkőzésig tartanak, tehát akár már ma este kialakulhat a GYSEV-Pécs álomdöntő.

A GYSEV-Ringa együttese idény eleji formában van. Ez az általában rosszízű kifejezés dicséret
Farkas Sándor együttesére nézve, amely a szezon elején agresszív, gyors játékkal és jó dobóteljesítménnyel volt hogy közel 100 ponttal verte gyenge és középkategóriájú ellenfeleit.

"Most viszont csak a Szekszárd elleni meccsre koncentrálunk, szeretném, ha a csapat az eddig két meccshez hasonló játékot nyújtva biztosítaná a helyét a döntőben. Muszáj végig maximális fordulatszámon, teljes erőbedobással játszani, hiszen a későbbiekben is erre lesz szükség" - értékelt az alapszakasz-győztes soproniak mestere.

Amerikai középjátékosa, a kedden a tengerentúlra hazautazott Paige Sauer nélkül lép pályára Pécsett a címvédő otthonában a Soproni Postás együttese. A pécsiek 2-0-ra vezetnek, ők a párharc egyértelmű esélyesei.

"Úgy gondolom, Tuvic őrzése, kikapcsolása jelen helyzetben nagyon nehéz, így nagy feladat vár majd a palánkok alatt Ambrusra és Sljahovára" - fejtegette Meszlényi Róbert, a Postás szakvezetője. "Az a cél, hogy ugyanúgy, ahogyan hétfőn Sopronban most se adja fel egy pillanatra sem a társaság, hanem hajtsa végig becsülettel a találkozót. Úgy gondolom, ha játszunk egy jó mérkőzést a pécsiekkel az segíthet felkészülni a további találkozókra. Megpróbáljuk megnehezíteni a bajnokcsapat dolgát."

Botár László