Vágólapra másolva!
A GYSEV-Ringa nyerte a nőikosárlabda-bajnokságot, miután a döntő harmadik mérkőzésén is legyőzte a címvédő PVSK-t.

Döntő, harmadik mérkőzés:
GYSEV-Ringa - MiZo Pécsi VSK 80-63 (21-17, 19-15, 24-17, 16-14)
Sopron, 2500 néző
vezette: dr. Vígh, Benczur
GYSEV: BEVILAQUA 8, ZIRKOVÁ 22/9, BALOGH 9, Seres 2, MUJANOVIC 22. Csere: EÖRDÖGH 7/3, BÍRÓ 10, Török, Dénes, Horváth. Edző: Farkas Sándor.
Pécs: Iványi 6, Csák 8, Károlyi 14/3, Vilutyte, TUVIC 19. Csere: ÚJVÁRI 13/12, Djelmis, Keller 1, Burgmann 2, Kalmár-Nagy. Edző: Rátgéber László

Álomrajtot vett a GYSEV a finálé harmadik meccsén, három perc után Mujanovic és Zirková vezérletével 9-2-re vezettek a hazaiak, közel kerülve a bajnoki aranyhoz. Ehhez azonban Újvárinak is volt egy-két szava, pontosabban triplája, amivel felhozta egy pontra csapatát, ám a negyedet Balgh jóvoltából négy pontos előnnyel zárta a GYSEV.

A második negyed eején három perces kosárcsend volt, amelyet Bíró Eszter tört meg. Óriási volt a küzdelem, Eördögh hármasával 8 pontra nőtt a hazai előny. Csák élesztette újra a pécsi reményeket, majd a negyed utolsó 5 másodpercében 4 pontot szerzett a GYSEV, Mujanovic kosara után Zirková csípte el a pécsiek alapvonali bedobását, és szép kosárral zárta az első félidőt.

A harmadik negyedben is villogott Zirková és Mujanovic, találataikra időnként Iványitól és Tuvictól érkezett válasz, így szép lassan elhúztak a soproniak. Iványi a harmadik negyed végén, Tuvic a negyedik elején pontozódott ki, a hajrában a pécsi letámadást könnyen játszották át a hazaiak, a meccs végén mindkét szakvezető a cseresorát szerepeltette.

A lefújjás után leírhatatlan örömünnep kezdődött a soproni sportcentrumban, pezsgők pukknatak, Farkas Sándort éltették a szurkolók, aki az Év edzője címet érdemelte ki, a döntő legértékesebb játékosa pedig Zuzana Zirková lett.

Farkas Sándor (GYSEV-Ringa): "Több év keserűsége volt a lányokban, úgy gondolom, ez is nagy erőt adott nekik a 3-0-ás győzelemhez. Örülök, hogy részese lehettem ennek a sikernek."

Rátgéber László (Pécs): "Gratulálok a GYSEV trénerének, szurkolóinak és játékosainak, de saját csapatomat sem tudom elmarasztalni. Mindent megpróbáltunk, a döntőben azonban nem tudtuk ellensúlyozni a soproniak nagy fokú megerősödését centerposzton."

Botár László