Vágólapra másolva!
Továbbra is bevehetetlen a miskolci Városi Sportcsarnok a vendégcsapatok számára: hétfőn este a Diósgyőr nőikosárlabda-csapata meggyőző játékkal folytatta kitűnő hazai menetelését és tizenöt pontos különbséggel legyőzte a GYSEV-Orsit.

Nőikosárlabda-NB I, tizenkilencedik forduló:
DKSK - GYSEV-Orsi 79-64 (23-17, 13-14, 21-11, 22-22)
Miskolc, Városi Sportcsarnok, 1600 néző
vezette: Hartyáni, Papp
Diósgyőr: BROSOVSZKY (20/6), Szemerédi (11/6), Balogh G. (9/3), Csávás (5/3),
GAITHER (14). Csere: Burse (5), HADZOVIC (15/3). Edző: Milen Vukicevic.
GYSEV: Bevilaqua (12/6), Dénes (-), Lichnerova (7), SERES (19/9), Bogojevic (16). Csere: Zakaluzsnaja (4), Szőke (2), Balogh J. (4). Edző: Dirk Bevilaqua.
kipontozódott: Zakaluzsnaja, a 26. percben.
Az eredmény alakulása: 4. perc: (6-2), 8. perc: (13-11), 13. perc: (25-21), 16. perc: (31-29), 19. perc: (36-31), 24. perc: (47-33), 28. perc: (51-37), 33. perc: (63-48), 37. perc: (70-57).

A soproniak két Euroliga-negyeddöntő között érkeztek Miskolcra, s egy "éhes" ellenféllel találták magukat szembe. Igaz, a diósgyőriek hazai környezetben félelmetes bajnoki mérleggel rendelkeznek, hiszen eddig valamennyi hazai találkozójukat megnyerték.

Az első kosarat a hazaiak érték el, mégpedig Balogh Gabriella révén, aki egy kijátszott ziccert értékesített. A diósgyőriek hatalmas lendülettel kezdtek, amint megszerezték a labdát, azonnal viharos gyorsasággal lendültek támadásba. Szoros csata alakult ki, az előny azonban szinte mindig a hazaiaknál volt.

A második negyedben feltűnt, hogy Balogh Juditnak mennyire nem megy a játék. A soproni klasszis négyszer célozta meg a gyűrűt triplát érően, ám mindegyik kísérlete sikertelennek bizonyult. A vendégeknél mások is hadilábon álltak a biztoskezű végrehajtással, a Sopron csak 44, míg a DKSK 48 százalékos pontossággal dobott. Ugyancsak osztatlan meglepetéssel regisztrálhatták a szurkolók, hogy a GYSEV milyen sok labdát ad el.

A harmadik negyed diósgyőri rohamokkal kezdődött: Hadzovic biztos kézzel értékesítette a büntetőket, a soproni dobások pedig továbbra is gyakran célt tévesztettek. Amikor Brosovszky középtávoli dobása eredményesnek bizonyult, 17 pontra nőtt a két együttes közötti különbség. Lichnerova és Seres csökkentette csapata hátrányát, mire a DKSK időt kért és rendezte sorait.

A befejező negyedben Szőke helyett visszatért a pályára Bogojevic, Seres Éva pedig egy triplával fújt ébresztőt társai számára. A fellángolás következtében nyolc pontra apadt a felek közötti különbség, ekkor Vukicevic edző ismét időt kért. Az intelmek értő fülekre találtak, mert a DKSK a 2-9-es soproni roham után ismét magához ragadta a kezdeményezést: Csávás triplával nyugtatta meg az aggódókat, aztán Brosovszky is beköszönt egy hármassal, a pontot az i betűre pedig Szemerédi tette fel, s ez teljesen padlóra vitte a soproniakat, akiknek esélyük sem volt a győzelemre.

A női NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20030215anoikosarlabdanb.htmlKitiltják a GYSEV-szurkolókat Brnóból/sport/csapat/kosarlabda/20030315kitiltjak.html

A DKSK magabiztos, harcos felfogású játékkal teljesen megérdemelt győzelmet aratott. A GYSEV részéről Brnóban sokkal jobb játékra lesz szükség, ha be akar kerülni az Euroliga legjobb négy csapata közé.

Milen Vukicevic (Diósgyőr): " Gratulálok a lányoknak. Csodálatosan játszottak és nagy szívvel kűzdöttek. Abban bízom, hogy a bajnokság végéig ugyanilyen remek teljesítményre leszünk képesek."

Dirk Bevilaqua (GYSEV): "Végig jobbak voltak a diósgyőriek, sikerükhöz gratulálok. Nekünk nem ment az emberfogás, a zóna és a letámadás sem, ezért a hajrában már csak arra törekedtünk, hogy minél kisebb különbségű vereséget szenvedjünk. Rosszkor jött ez a kudarc, amiben jelentős részt játszott, hogy Zakaluzsnaja túlságosan korán kivált a játékból."

A nap másik találkozóján:
BSE - MiZo-Pécsi VSK 60-68 (19-20, 12-21, 15-8, 14-19)

Doros László