Élő:
Vágólapra másolva!
Kedden délután hazaérkezett a tengerentúlról Szuper Levente, és szerdán vagy csütörtökön csatlakozik az április 15-én kezdődő budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatotthoz. A 22 éves kapus klubja, a kanadai Saint John Flames még érdekelt a bajnokságban, a vezetők azonban hozzájárultak a hazai szerepléséhez.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

"Kicsit dühös vagyok, mert annak ellenére nem kaptam lehetőséget az utolsó két hétben, hogy nekem vannak a legjobb mutatóim" - mondta Szuper a leszállást követően a Ferihegyi repülőtéren. Hozzátette: azzal tisztában van, hogy a szeptembertől áprilisig vagy májusig tartó idényben nem lehet végig csúcsformában lenni, de nem érti, miért nem jelölték még tartaléknak sem. "Most olyan kapus ül a cserepadon, akinek a következő szezonra is érvényes a szerződése, nekem pedig most jár le. A nyáron eldől, hogy maradok-e az NHL-es Calgary Flames alkalmazásában,vagy elmegyek máshová."

Szuper reméli, hogy a Budapest Sportarénában sorra kerülő vb-n mindig telt ház előtt játszanak majd - főleg, ha nem lesz televíziós közvetítés -, és akkor sikerül az, ami a II. világháborút követően bevezetett rendszerben még soha: felkerülni a legjobbak közé. "Képesnek érzem a válogatottat arra, hogy a közönség támogatását élvezve mind az öt mérkőzését megnyerje, és jövőre olyan csapatok ellen készüljön, mint Kanada, Csehország vagy Oroszország. Bízom benne, hogy tudok segíteni a cél elérésében."

Szuper a Saint John színeiben a mostani bajnokságban 35 mérkőzésen védett, tizenkétszer nyert és tizennyolcszor veszített vele a csapat. Átlagban 2,58 gólt kapott, és 90,3 százalékkal hárította a lövéseket. Két alkalommal, összesen nyolc találkozóra az NHL-es Calgary rendelkezésére állt, de egyszer sem állították be.

A közös vb-felkészülés kedden kezdődött el. Eldőlt, hogy Norvégia április elsején és 3-án lesz az ellenfél. Az első összecsapást - amely a 600. hivatalos válogatott találkozó lesz - Székesfehérváron, a másikat Dunaújvárosban rendezik, egyformán 18 órakor.