Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott a tizenegy gólt szerző Farkas Ágnes vezérletével 35-28-ra győzött Brazília ellen a győri nemzetközi torna első fordulójában.

Magyarország - Brazília 35-28 (19-16)
Győr, 600 néző
vezette: Krstic, Ljukic (szlovénok)
Magyarország: SIRINA - LOVÁSZ 5, Mehlmann 2, SITI 6, Kulcsár 3, Farkas 11/7, Nagy 2. Csere: Pálinger (kapus), Kindl, Pigniczki, Görbicz 1, Ferling 1, Kirsner 1, Szrnka 3, Őri C. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Legjobb brazil góldobók: Conceicao 8/3, Silva 6, Borges 5, L. da Silva 4.
hétméteres: 7/7, ill. 4/3. Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Határozat a kézilabda fejlesztéséről

Az Országgyűlés gyermek-, ifjúsági és sportbizottsága győri kihelyezett ülésén egyhangú szavazással elfogadta, hogy a Csépay Sándor kézilabda utánpótlás-fejlesztési programot jövőre a költségvetés figyelmébe ajánlja - jelentette az MTI. A megbeszélésen részt vettek a kézilabda szövetség vezetői, ugyanis az ülés napirendjén a sportág hazai helyzete szerepelt. Sinka László főtitkár beszámolójában felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon 26 ezer igazolt játékos van, az európai kupákban öt magyar csapat jutott a legjobb négy közé. A női és a férfi válogatottak minden korosztályban sikeresen szerepelnek, 1972 óta legalább egy csapat mindig pályára lépett az olimpián. Fontos kérdés a sportágban az utánpótlás-fejlesztés és ezért a műhelyek támogatását kérték a bizottságtól.



A mérkőzés szünetében Balogh József, Győr polgármestere és Sinka László, a jövő évi Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke írta alá azt a szerződést, amelynek értelmében a város vállalja, hogy az egyetemi csarnokban otthont ad a magyar érdekeltségű csoport és a középdöntő mérkőzéseinek, emellett színvonalas megnyitóünnepséget szervez. Ebből az alkalomból bemutatták az Eb logóját is, amelyet a Vártok Emese és Szeitz János vezette munkacsoport tervezett.

A második játékrészben két gyors brazil gól után már csak egy találat volt a magyar előny. Bár ez csak egy felkészülési mérkőzés volt, ráadásul a mieink több mint három hónap után játszottak ismét együtt, joggal bosszankodott az olykor elemi hibák miatt Mocsai Lajos kapitány. Érdekes módon egészen a játékrész közepéig tartani tudta magát a szlovák edzőtáborból átruccanó brazil gárda. Szerencsére Lovászék is összekapták magukat a végére, s a láthatóan elfáradó ellenfél ellen ismét sikerült magabiztos előnyt szerzni, s ha nem is látványos játékkal, de azért győzött a Mocsai-csapat. Viszont fényesen bebizonyosodott Mocsai Lajos előző napi jóslata, miszerint Brazíliát sem lehet leírni, mert dinamikusan fejlődő együttes. Bár a nagyobb tudás egyértelműen a magyarok mellett szól, el kell ismerni, a szebb dolgokat időnként a szamba ország kézilabdázói mutatták be.

Bizonytalan nőikézi-kupaidőpontok/sport/csapat/kezilabda/20030327egyidoben.html

Mocsai Lajos a meccset követően így értékelt: "Meglátszik a brazilokon, hogy számukra nem ez volt az első mérkőzés, hiszen a napokban kétszer is megmérkőztek a szlovákokkal. Rajtunk viszont erősen érződött a közös munka hiánya. Hasznos mérkőzés volt, látni lehetett, mik azok a dolgok, amelyekben feltétlenül javulnunk kell. A támadójátékunk bár 'csikorgott', összességében elfogadható volt, védekezésben viszont még sok gyakorlásra van szükség. Rengeteg gólt kaptunk, s ez nem jó. Ezzel persze tisztában voltunk, nem kell keseregni, hanem kemény munkával ki kell javítani a hibákat. Különösen az agresszívitás terén kell nagyot javulnunk."

A brazilok kapitánya, Alexandre Trevisau így nyilatkozott: "Úgy érzem, nem vallottunk szégyent, a jó hírű magyar válogatottnak méltó ellenfelei voltunk. Sajnos a találkozó végére kissé elfáradtunk, ha ez nem következik be, talán még szorosabb lehetett volna a vége.

A nap másik találkozóján:
Románia - Magyar ligaválogatott 38-32 (18-15).
Legjobb góldobók: Galica és Grisca 9-9, Sirbu 5, illetve Prok 7, Virágh, Csikós, Vérten 4-4.

A pénteki program:
Magyar ligaválogatott - Brazília 16 ó
Magyarország - Románia 18

Papp Győző

[origo]

Mindent egy helyen az Eb-ről