Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Komoly rangadót nyert a Dunaferr férfikézilabda-együttese, amely a rájátszás negyedik fordulójában 33-29-re legyőzte a Pick-Szeged együttesét. A mérkőzés hőse a mindössze 19 esztendős Császár Gábor volt, aki 11 gólt szerzett.

Férfikézilabda-bajnokság, rájátszás, 4. forduló
Dunaferr SE - Pick-Szeged 33-29 (14-10)
Dunaújváros, 1200 néző
vezette: Oláh, Szelecz
gól: Császár 11/6, Kertész 6, Krivokapic 4/1, Rosta M. 4, Németh A. 3, Marcinkevicius 3, Kuzmicsov 2, illetve Eklemovic 7, Mezei 6, Buday 4, Kotormán 4, Bajusz 3, Matic 2, Laluska 2, Doros 1.
hétméteres:11/7, illetve 5/-.
kiállítás: 14, illetve 8 perc.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A férfikézilabda-bajnokság alapszakaszában már két alkalommal is úgy készültek a csapatok a Dunaferr-Szeged rangadóra, hogy ott a legkiélezettebb "párharcnak" a Buday család szembenállása tűnt. Az újvárost ugyanis (egészen hétfőig) Buday Ferenc irányította, míg az ellenfélnél Buday Dániel volt az egyik irányító. A csata a rájátszásra véget ért, hiszen az idősebb Buday már csak a lelátóról figyelhette a mérkőzést, így a szegediek joggal érezhették úgy, fiatal játékosuk még felszabadultabban küzdhet majd a pályán.

Az új tréner, Kolics János utoljára két esztendővel ezelőtt ült felnőtt csapat kispadján (akkor a Kiskőröst irányította), ám miután elfogadta a Dunaferr felkérését, mindjárt egy rangadón térhetett vissza az élvonalba. A mester úgy vélte, a szombati kupakudarc után a legfontosabb, hogy a fiúk feldolgozzák a kudarcélményt.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a két együttes, ám hogy a tizedik perc tájékán még mindig csak 4-3-at mutatott az eredményjelző, az nem a gyenge támadójátéknak volt köszönhető. A két csapat kapujában a két légiós kapus egészen szenzációs napot fogott ki. A Dunaferr szlovák hálóőre, Stochl parádésan nyitott: egymás után kivédte Bajusz és Krivokapic hetesét is, majd mintegy két perces "pihenő" után túljárt Buday Dániel eszén is. A másik oldalon a szerb Puljezevic a ziccerek után Kuzmicsov büntetőjét tornázta ki.

A fonalat a leggyorsabban a hazaiak fiatal játékosa, Császár kapta el, aki az első hat gólból négyet vállalt, a Szegedet Buday tartotta partiban. A 17. percben 7-5 után lépett el először az Újváros három góllal (8-5), ám Dragan Djukic csupán hat perccel később, 10-7-nél kért időt, s próbálta rendezni a szegedi sorokat., ám Császár a végére még megszórta magát, s Doros találata a félidő utolsó percében csupán a 14-10-es eredményhez volt elég.

A második játékrészt, ha lehet még pocsékabb játékkal kezdte a Szeged, nem elég, hogy Marcinkevicius kiállítása miatt emberelőnyben is gólt kaptak, de Stochl újabb hetest védett, s máris 17-11-re ugrott az eredményjelző. Djukic mester cserélgette is folyamatosan három kapusát, mindhiába.

A férfikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030410aferfikezilabdanb.html

22-16-nál aztán kicsit megtorpant a Dunaferr, ami egybeesett Eklemovic és Mezei feltámadásával. A honosításra vári fiatal irányító 40 perc után dobta első gólját, ám vezérletével a Pick a 48. percre feltornázta magát 24-22-re. Megélénkült a hazai közönség, s amikor 26-24-nél a Szeged nem tudott egy gólra felzárkózni, a másik oldalon viszont Rosta, majd Németh is betalált, eldőlni látszott a találkozó. Sőt, az 56. percben 29-27-re ismét feljött a Tisza-parti csapat, a visszatérő Puljezevic fél perc leforgása alatt hárította Császár, majd Krivokapic büntetőjét is, ám a labda folyamatosan a hazaiakhoz került vissza.

A végjáték adok-kapok játékát már a Dunaferr bírta jobban, s a 11 gólos Császár vezérletével megérdemelten győzött 33-29-re. A mérkőzés végén - mintegy jelzésértékűen - a dunaújvárosiak kivétel nélkül gratuláltak Buday Ferencnek, a csapat hétfőn menesztett szakvezetőjének.

Kolics János (Dunaferr): "A két csapat szikrázó mérkőzést játszott, mind színvonalában, mind keménységében, úgy érzem, a sikert elsősorban védekezésünknek köszönhetjük."

Dragan Djukic (Szeged): "Úgy érzem, gyengén játszottunk, így egyik ellenfelünket sem tudtuk volna legyőzni, nemhogy a Dunaferrt. Nem szeretném azonban kisebbíteni a győztes érdemeit, a Dunaferr sokkal jobb volt."

További eredmények:
Fotex-Veszprém - Győri ETO 38-19 (20-8)
Tatabánya - Cegléd 29-28 (17-13)

Mindent egy helyen az Eb-ről