Vágólapra másolva!
Fölényes győzelemmel kezdte meg szereplését csoportjában a barcelonai világbajnokságon a magyar nőivízilabda-válogatott: Primász Ágnesék 16-7-re verték Spanyolországot.

Csoportmérkőzések, 1. forduló, D csoport:
Magyarország - Spanyolország 16-7 (5-1, 2-2, 3-2, 6-2)
gól: Primász 6, Drávucz 3, Stieber, Pelle 2-2, Tiba, Szremkó, Kisteleki 1-1, illetve Gil, Valles 2-2, Pardo, Sanchez, Fuentes 1-1

Pazar kezdés, visszafogottabb folytatás, könnyed játékkal is eredményes hajrá - ez jellemezte Faragó Tamás együttesének teljesítményét a vasárnap esti bemutatkozó mérkőzésen, ahol az ellenfél a házigazda Spanyolország együttese volt. Primász Ágnes révén alig 50 másodperc alatt 2-0-s előnyre tett szert a magyar gárda, s a budapesti Eb gólkirálynője ezután is rendkívül jól játszott, hat gólig jutott, ami pazar produkció. A spanyolok csak a második negyedben tudtak hatásosan ellenállni a magyar támadásoknak, a harmadik játékrésztől azonban lélekben már feladták a kilátástalan küzdelmet.

A kötelezőnek tartott győzelem tehát megszületett, a folytatás viszont már jóval nehezebbnek ígérkezik, hiszen kedden a világbajnoki címvédő olasz válogatott lesz az ellenfél.

További eredmények:
A csoport:
Kanada - Nagy-Britannia 14-1
Ausztrália - Brazília 8-1

B csoport:
Oroszország - Japán 13-4
Hollandia - Venezuela 18-4

C csoport:
Németország - Franciaország 15-4
Egyesült Államok - Görögország 10-7

D csoport:
Olaszország - Kazahsztán 11-6