Vágólapra másolva!
Megérkezett az első kiszemelt külföldi játékos a Szolnok férfikosárlabda-együtteséhez. A 210 centis litván centert, Arturas Masiulist lesz alkalma tesztelnie a szakvezetésnek, hiszen az októberi nyitányig zsúfolt program vár a gárdára.

"Egyelőre a fizikai feltöltődésen van a fő hangsúly. Egyelőre a súlyzókkal, illetve a tiszaligeti atlétikai pályán a méterekkel harcolnak a fiúk, míg a körcsarnokban folyik a technika csiszolása, napi két alkalommal. A taktikai jellegű feladatokra majd ezután kerül sor, hiszen ahhoz kellene a komplett állomány, az pedig még nem alakult ki. Két külföldi játékost várunk még sorainkba, center és bedobó posztra" - mondta Rezák László vezetőedző.

Az első fecske meg is érkezett a Tiszaligetbe: a 23 esztendős, 210 cm magas és 105 kg testsúlyú Arturas Masiulis a litván bajnok Zalgiris Kaunas neveltje. A tavalyi évadot az észt bajnokságban harmadik Tartu Rock együttesénél töltötte. Rezák mester a délelőtti edzést követően csak annyit árult el a center tudásáról, hogy ügyes játékosról van szó.

Mint megtudtuk, a Szolnok csapata szeptember 5-6-7-én a hagyományos Gösser-kupa küzdelmein lép először a nagyközönség színe elé. A három napos tornán a Kecskemét, a Nyíregyháza és a Pécs lesznek a szolnokiak vendégei.

A következő hétvégén a csapat viszontlátogatást tesz Nyíregyházán, ahol a szlovák Delta Kosice, a lengyel Lublin és a vendéglátók csapatával egyetemben vesz részt egy tornán. Rá egy hét múlva Gyulán egy hírverő mérkőzésre lesznek hivatalosak a piros-feketék, a fürdővárosban egy román első ligás együttessel találkoznak. Szeptember utolsó hétvégéjén pedig a kecskeméti Gazdavár-kupán vesz részt a szolnoki csapat, amely akár majd bajnoki főpróbának is beillik.

Varga Csaba