Vágólapra másolva!
Az esélyeknek megfelelően a leggyengébb csoportellenfelét is leiskolázta a Vasas-Plaket-Euroleasing férfivízilabda-csapata az Euroliga első előselejtezőjében, Strasbourgban, és első helyen jutott a második előselejtezőbe.

Eredmény, 5. forduló:
Vasas-Plaket-Euroleasing - Salgueiros Porto 24-1 (7-0, 6-0, 8-1, 3-0)
a magyarok legjobb dobói:
Gombos, Varga D. 4-4.

A Vasasnak nem okozott gondot a szerényebb képességű portugál együttes, amely az A betűjelű, hatcsapatos csoport leggyengébb tagja volt. A magyar csapatban ezúttal Kásás Tamás kapott pihenőt, így a világklasszis pólós a lelátóról figyelte társai magabiztos produkcióját.

A férfivízilabda-csapatok Euroligájának selejtezőjében a Vasas a belgrádi hatosba került, többek között a helyi Partizan, a spanyol CN Barcelona és a görög Vuliagmeni társaságában, míg a BVSC-Brendon házigazdája lehet az október 8. és 12. közötti kvalifikációnak. A Szőnyi útiakat a piros-kékeknél jóval könnyebb csoportba sorsolták, hiszen ebben a pólós szextettben csak az orosz Szpartak Volgográd számít igazán komoly riválisnak.

A négy selejtezőcsoportból az első két helyezett, továbbá a legjobb harmadik jut tovább, és a "kilencekhez" csatlakozik a hét kiemelt együttes, közöttük a magyar bajnok Domino-BHSE is.

A legutóbbi bajnoki ezüstérmes Vasas szívesen adott volna otthont az újabb selejtezőnek, már csak azért is, mert a vasárnap zárult franciaországi első torna sportszakmailag mit sem ért számára, legfeljebb edzőpartnerként jöhettek szóba (vagy még úgy sem) a riválisok, amelyek mindegyikére, kivétel nélkül két számjegy különbségű vereséget mért Kásás Zoltán csapata. Vagyis meglehetősen felesleges pénzkidobás volt a strasbourgi túra, egyetlen igazi haszna az lehetett az új vezetőedzőnek, hogy a napi meccsek előtt kiadós összeszoktató-csapatépítő tréningeket vezényelt együttesének. A hazai rendezésből viszont semmi sem lett, a selejtezők októberi második felvonására Belgrádba kénytelen utazni az angyalföldi gárda, amelynek azonban olimpiai és világbajnokai révén, a fajsúlyos ellenfelek dacára gond nélkül biztosítania kell a helyét a legjobb tizenhat között.

A tavaly idehaza kupagyőztes BVSC ezzel szemben hazai vízben láthatja vendégül a legkevésbé sem rémisztő riválisokat, köztük a Vasas által tíz góllal vert francia Strasbourgot - vagyis az lenne a meglepő, ha a folytatásban nem lenne érdekelt a Bajnokok Ligája örökébe lépett Euroliga mindhárom magyar résztvevője.

A 2. selejtezős kör csoportbeosztása és színhelye:
E csoport, Budapest:
BVSC-Brendon, Szpartak Volgográd (orosz), Rapid Bucuresti (román),
SN Strasbourg (francia), Polonia Lodz (lengyel)
F csoport, Barcelona:
Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), CN Sabadell (spanyol, itt játszik az Európa-bajnok Kiss Csaba), Sturm 2002 Csehov (orosz), Waspo Hannover-Linden (német), Galatasaray (török)
G csoport, Kotor:
SC Duisburg (német), Primorac Kotor (szerb-montenegrói), Primorje Rijeka (horvát), Iljicsevec Mariupol (ukrán), Etnikosz Pireusz (görög), Alphen (holland)
H csoport, Belgrád:
CN Barcelona (spanyol), Vuliagmeni (görög), Vasas-Plaket-Eurolising, Amersfoort (holland), Partizan Beograd (szerb-montenegrói), Triglav Kranj (szlovén)