Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-világbajnokság második napján, este hét órakor Németország ellen lép pályára a magyar válogatott, amely az Elefántcsontpart elleni fölényes sikert követően magabiztosan készül. Mocsai Lajos szerint még mindig öt csapat esélyes a három továbbjutást jelentő helyre, a jegyhelyzet viszont annyiban rossz, hogy azok a szurkolók, akik csak hét végére érkeznének, már lehet, hogy nem jutnak tiketthez.

Pincési László helyszíni tudósítása Csáktornyáról

Mind a csapat, mind a szakvezetés elégedetten tekintett vissza és pozitívan értékelte az Elefántcsontpart elleni bemutatkozó mérkőzést a 16. nőikézilabda-világbajnokság csáktornyai csoportjában. A magyar együttes magabiztos játékkal, 43-25-re verte a második legjobb afrikai együttest, így jó hangulatban készülhet a szerdai, Németország elleni találkozóra.

A csapat délelőtt 11 órakor egyórás edzésen vett részt, s Mocsai Lajos szövetségi kapitány a tréning nagy részében kifejezetten a támadásokat gyakoroltatta, majd komoly hangsúlyt fektetett a védekezés olyirányú megvalósítására, amely este hasznos lehet kikapcsolni a németek bombázóit. A meccsen már pályára lép Farkas Ágnes is, aki természetesen nem beteg - ellenfeleink nagy bosszúságára. Hámori József, a csapat masszőre azt azért elárulta, Ági még mindig érzi a hazai, AstraZeneca-kupa jeges élményeit. "Káposztásmegyeren fejmagasságban tizenegy, talajközelben mindössze négy Celsius-fok volt, s ez nem tett jót senkinek" - mondta, de sietve hozzátette, szerencsére nincs sérült a csapatban.

Ezt erősítette meg Radulovics is, aki elmondta, kellemesen csalódtak a pálya borításában, amely nagyon kellemes, jó érzés rajta játszani (ez persze köszönhető annak is, hogy a csarnok alapvetően parkettás, azaz a két rugalmas borítás remekül kiegészíti egymás hatásait).

Afrikai kajadömping

Bár akad panasz a csáktornyai Park Hotelre, egy biztos, az étteremmel nincsenek problémák. Ugyan a hírek szerint mindössze ötféle étel a választék, akad ország, amelynek ez már maga a Kánaán. Az első napot követően az elefántcsontparti küldöttség megrohamozta az éttermet, s gyakorlatilag mindent felfaltak. A vészterhes politikai helyzetben, a polgárháborús állapotok ellenére legalább akadt 20 elefántcsontparti, aki jól érezte magát december másodikán.



Szavait személyes tapasztalatokra építve is meg lehet erősíteni: az első napi produkció után meglepő, de a szlovénok talán a legnagyobb favoritok, hihetetlen önbizalommal kézilabdáznak, játékuk erőtől duzzadó, dinamikus, s Kína ellen nem akadt olyan poszt, amelyen gyengén teljesítettek volna.



Ami a statisztikát illeti: Németország ellen kifejezetten jó a mérlegünk, hiszen az 1992-es első meccstől számítva 12 győzelem, illetve 1-1 döntetlen és vereség a mérlegünk. Legutóbb tavaly, a farumi Eb-középdöntőben meccseltünk szerdai riválisunkkal, akkor a hatgólos Szrnka vezérletével 30-25-re győztünk.

A szerda esti, hét órakor kezdődő mérkőzést a francia Bord, Buy kettős vezeti majd, kicsit át is kellett szervezni a játékvezető-küldést, hogy tapasztalatlan(abb) braziloknak lehetőség szerint az elefántcsontpartiak meccsei jussanak, mondván, ott kevesebb a hibalehetőség.

Sinka Lászlóval a jegyhelyzetet vitattuk meg, a főtitkár elmondta, Magyarországon két utazási iroda is segített a szervezésben, azaz a lehetőségek ugyanúgy adottak voltak, mint a nagy létszámban jelen lévő szlovén és dán szurkolók esetében. Rossz hír, hogy hét végére már csupán a legdrágább, 25 eurós jegyek kaphatóak, Sinka szerint a vasárnapi, dán meccsre szinte esélytelen is a bejutás azoknak, akiknek még nincsen tikettjük.