Vágólapra másolva!
A TEVA-VasasPlaket és a Domino-BHSE is győzött a férfivízilabda Euroliga második fordulójában. A piros-kék együttes a szerb-montenegrói Nist verte 11-6-ra a Komjádi uszodában, míg a címvédő Honvéd 7-4-re nyert az Olympiakosz Pireusz ellen Athénban. A LEN-kupában a Szeged bravúros, 7-6-os  idegenbeli sikerrel, s ily módon kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé, az UTE viszont hiába győzte le 10-6-ra az olasz Camoglit, a múlt heti ötgólos vereség után ez kevésnek bizonyult a folytatás kiharcolásához. Szintén emelt fővel búcsúzott a Ferencváros: Bíró Attila együttese a kétgólos hazai vereség után a vasárnapi visszavágón 9-8-ra nyert a Dinamo Moszkva otthonában, ám ez kevésnek bizonyult.

2. forduló, A csoport:
TEVA-VasasPlaket - Nis (szerb-montenegrói) 11-6 (4-2, 3-2, 2-2, 2-0)
a magyar góldobók:
Steinmetz Ádám 5, Steinmetz B., Vindisch, Varga 2-2

A csoportmérkőzések második körében megőrizte tökéletes mérlegét a Vasas, amely a nizzai 6-5-ös siker után hazai vízben fogadta szerb-montenegrói riválisát. Az angyalföldi alakulat meseszerűen kezdett, két akciógóllal adva meg a találkozó hangulatát. Szoros csupán 2-1-ig volt a meccs, utána azonban - elsősorban a világklasszis teljesítményt nyújtó olimpiai bajnok Steinmetz fivérek jóvoltából - a hazaiak gyorsan és végképp elvették a vendégek hitét, hogy csöppnyi keresnivalójuk is lehet a Vasas ellen Budapesten. A Vindisch Ferenccel és Varga Dániellel kiegészülő piros-kék "családi vállalkozás" egységes, szellemes és hatékony játékkal könnyedén győzött, s két csoportmeccse után százszázalékos produkcióval a háta mögött vághat neki az Euroliga 2005 elején folytatódó főtáblás küzdelmeinek.

D csoport:
Olympiakosz Pireusz - Domino-BHSE 4-7 (1-2, 1-2, 2-2, 0-1)
a magyar góldobók: Kiss G. 2, Szívós, Fodor, Benedek, Molnár, Biros 1-1

Ahogyan az várható volt, egy nagyon kiélezett, izgalmas mérkőzésen aratott győzelmet a Domino-BHSE. A találkozó 2. percében Kiss Gergely góljával a magyar együttes szerezte meg a vezetést és a mérkőzés felénél is a vendégeknél volt az előny (4-2). A 3. játékrész elején a görögök csapatkapitányának, Hadziteodorunak a bombagóljával felzárkózott az ellenfél, de egyenlíteni már nem tudott. A 4. negyed elején Biros kapufás gólja eldöntötte a találkozó kimenetelét.

Kovács István vezetőedző: "Tudtuk, hogy nagyon nehéz találkozó vár ránk, nem véletlenül játszik az ellenfélnél hat görög válogatott játékos. Annak nem örülök, hogy Molnár Tamás dobhártyája kilyukadt, de remélem, nincs komolyabb baj. A mérkőzés legjobbja a kapus Gergely István volt, aki szenzációsan védett, de az egész csapattal elégedett vagyok, mert taktikusan, okosan játszottunk."