Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága három hivatalos mérkőzéstől eltiltotta Jevgenyij Lusnyikovot, a Fotex KC Veszprém játékosát, mivel szombaton súlyos sérülést okozott Daniel Andjelkovicnak, a Pick Szeged irányítójának.

Az fb, amely a jelzettnél korábban folytatta le az eljárást és hozta meg a döntését, egy mérkőzésre szóló eltiltást a fellebbezésre tekintet nélkül előzetesen végrehajthatónak nyilvánított, a fennmaradó kettő végrehajtását pedig december 31-ig próbaidőre felfüggesztette - ami azt jelenti, hogy Lusnyikov nem szerepelhet pénteken a Dunaferr ellen a Magyar Kupa négyes döntőjének első napján.

Az orosz játékos a szombati bajnoki mérkőzés második félidejében rántotta le a szerb kézilabdázót, akinek az eset következtében elszakadt a kulcscsontját, lapockacsontját és vállcsúcsát összetartó szalag. Felépülése várhatóan egy-másfél hónapot vesz igénybe. Lusnyikovot a szabálytalanság miatt nem állították ki.

A fegyelmi bizottság elnöke, Kersch Ferenc korábban a szegediek hivatalos honlapjának (www.pickhandball.szeged.hu) úgy nyilatkozott, televízión látta az esetet, s ez alapján kezdeményezett eljárást. A jövő keddre tervezett meghallgatásra azért kerülhetett korábban sor, mert Lusnyikov eltekintett a tárgyalási időközre vonatkozó határidők betartásától.