Vágólapra másolva!
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) szigorította Gerendás György fegyelmi büntetését: a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger vezetőedzőjét ez év vége helyett - a végrehajtást január 1-től felfüggesztve - 2007. december 31-ig tiltotta el, amiért az 53 éves szakember április 22-én, a TEVA-VasasPlaket ellen 14-10-re elveszített bajnoki meccs után megütötte Méhes Jenőt, a piros-kékek szakosztályvezetőjét.

A súlyosbítást az MVLSZ főtitkára, Jakab Zoltán kezdeményezte, hivatalból megfellebbezve a fegyelmi bizottság által eredetileg kirótt ítéletet, amely 2006. december 31-ig száműzte Gerendást azzal, hogy az esztendő végéig egyetlen magyar klubnál sem ülhet le a kispadra, s a mérkőzéseken nem tölthet be semmilyen szerepet.

A főtitkári kezdeményezés nyomán pénteken határozott a szövetség fellebbviteli bizottsága az eltiltás meghosszabbításáról azzal a kitétellel, hogy 2007. január elsejétől a fegyelmi büntetés végrehajtását felfüggeszti. Ami azt is jelenti, hogy újabb súlyos fegyelmi vétség esetén viszont életbe lép a plusz egy év...

Gerendás György az első fokon rá kirótt büntetési tételt kommentálva így nyilatkozott: "Előre elhatároztam, hogy bármilyen fegyelmi határozat születik, azt a további harcok elkerülése érdekében elfogadom, és nem fogok fellebbezni ellene. Olyat tettem, ami egy sportembertől megengedhetetlen, ezért vállalnom kell a felelősséget."

A szakember a pénteki döntés után megerősítette, hogy az esettel összefüggésben minden határozatot tudomásul vesz, és nem tesz lépéseket büntetésének enyhítése érdekében.

"Nem szoktam megváltoztatni a véleményem, ezúttal sem teszem, elfogadom a súlyosbítást" - mondta Gerendás. "Mivel felfüggesztett büntetésről van szó, biztos vagyok benne, hogy az eltiltásom emiatt nem lesz hosszabb. Az egri vezetők maximálisan kiálltak mellettem, tartozom nekik annyival, hogy nem keveredek újabb balhéba. Az előző szezonban megfogadtam valakinek, hogy egyetlen piros lapot sem kapok és két sárga lappal végigdolgoztam a bajnokságot. Visszatérésem után sem lesz velem semmi probléma."