Vágólapra másolva!
A következő idényben a legutóbbi szezonbelinél alacsonyabb költségvetése lesz a Debreceni Vadkakasok férfikosárlabda-csapatának, amely ősztől valamennyi hazai mérkőzését az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban játssza.

Többek között erről határozott az együttest működtető Debreceni Városi-Egyetemi Kosárlabda Zrt. igazgatósága, amely egyben értékelte az alakulat teljesítményét. E szerint a csapat elmaradt a várakozástól, mivel sem a bajnokságban, sem a Magyar Kupában nem tudta elérni a kitűzött célt, azaz a döntőbe kerülést. Bár a kupában a négyes döntőig eljutott a Rajko Toroman vezette társaság, a bajnokságban már a negyeddöntőben befejezte szereplését, miután alulmaradt a Péccsel szemben.

A debreceni csapat a következő idényben nem indul nemzetközi kupában, ezért csökkentett költségvetéssel vág neki a megmérettetéseknek. A szakmai stáb változatlan marad, az igazgatóság megerősítette pozíciójában Rajko Toroman vezetőedzőt és Walke Károly pályaedzőt. Toroman javaslatára a jövőben várhatóan még több fiatal, tehetséges magyar játékos kap bizonyítási lehetőséget.

A csapat augusztus 14-én kezdi meg a felkészülést az október elején kezdődő bajnokságra. A vezetők a rájátszásba, illetve a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutást jelölték meg alapvető célként.