Vágólapra másolva!
Ausztrália válogatottja nyerte a 2006-os női vízilabda Világkupát, miután a kínai Tiencsinben megrendezett torna vasárnapi döntőjében négy góllal jobbnak bizonyult Olaszország együttesénél.

Eredmény, döntő:
Ausztrália - Olaszország 10-7

A 2000-es, illetve a 2004-es olimpiai bajnok összecsapásán felettébb magabiztos ausztrál siker született, a távoli kontinens együttese már az elején egyértelművé tette, hogy a női pólós szakág 14. Világkupájának aranymeccsét csakis ő nyerheti. Előbb 4-0-ra húzott el, aztán 7-1-et, majd 10-4-et is mutatott az eredményjelző, az egykori magyar válogatott, két gólt szerző Valkay Erzsébetet is a soraiban tudó olaszok csak a legvégén tudtak csökkenteni a tetemes különbségen.

Sikerével Ausztrália harmadik Világkupa-elsőségét érdemelte ki. A dobogó alsó foka az oroszoké lett, akik az Egyesült Államok legjobbjait verték egy góllal.

A 3. helyért:
Oroszország - Egyesült Államok 9-8 (3-1, 2-1, 2-3, 2-3)

A világbajnoki címvédő, s a legutóbbi, 2002-es Világkupán diadalmaskodó Magyarország csapata az ötödik lett, a helyosztón a tavalyelőtti ötkarikás ezüstérmes Görögország válogatottját győzte le 16-7-re.

A Vk végeredménye:
1. Ausztrália
2. Olaszország
3. Oroszország
4. Egyesült Államok
5. Magyarország
6. Görögország
7. Kanada
8. Kína.

Az első hat helyezett egyszersmind tagja lett a 2007-es, melbourne-i világbajnokság 16 csapatos mezőnyének.