Vágólapra másolva!
Kedden rajtol el a férfi kosárlabda Európa-kupa, amelynek a bajnok Atomerőmű SE révén magyar résztvevője is lesz. A paksi alakulat a sorozat C csoportjában sorrendben az orosz Rosztovval, a török Banvittal valamint az ukrán Mariupollal találkozik. Első mérkőzésén a Don-parti gárda látogat Zsoldos András együtteséhez.

"Mivel az EK közvetlenül az Euroliga alatti színvonalat jelenti, nem sok eséllyel vágunk neki a meccseknek, ez hozzánk képest egy más dimenzió. Még a törököknél is, akik talán a leggyengébb ellenfelek lehetnek, csak csereként jön szóba a vb-nyolcaddöntős új-zélandi légiós, az amerikai irányítójukra pedig 240 ezer dollárt költöttek, amennyit mi az összes külföldire nem fordíthatunk.

Ráadául nálunk Jan Pavlik sérült, míg az egy hónapot kihagyó Czigler Lászlóra egyelőre csak kisegítő emberként számíthatok. A célunk az, hogy az európai vérkeringésbe bekapcsolódva tanuljunk, fejlődjünk, és hozzuk a hazai meccseket. Fontosnak tartom, hogy legalább mi elindulunk egy férfi kupában, mert máskülönben a magyar kosárlabda elszigetelődik, és tovább veszít a presztízséből" - mondta a szakember.

A Rosztov elleni paksi találkozó kedden 18 órakor kezdődik.