Vágólapra másolva!
A fehérorosz Junoszty Minszk nyerte a jégkorong Kontinentális-kupa székesfehérvári négyesdöntőjét, miután a vasárnapi zárófordulóban gól nélküli mérkőzés után, a büntetőpárbajban legyőzte az orosz Avangard Omszk csapatát. A házigazda Alba Volán-Fevita a negyedik helyen végzett, miután az utolsó mérkőzésen 5-1-re kikapott a finn Ilves Tamperétől.

3. forduló:
Junoszty Minszk (fehérorosz) - Avangard Omszk (orosz) 0-0, büntetőkkel: 2-1

A hatvan plusz öt perc alatt a jégkorongban furcsa módon nem esett gól, következtek a büntetőlövések, és ebben a fehérorosz gárda bizonyult jobbnak.

Forrás: MTI

A boldog minszki játékosok a kupával

Ilves Tampere (finn) - Alba Volán-FeVita 5-1 (3-0, 0-1, 2-0)
gól:
Mattila (11.), Koivisto (13., 53.), Huhtala (19.), Maattanen (58.), illetve Kovács (34.)

Meglepetésre nagy lendülettel kezdte a találkozót a Volán, és rövid időn belül kétszer is próbálkozhatott Stastny, de a vendégek portása mindkétszer menteni tudott. Ezt követően átvették a játék irányítását a finnek és Budainak többször is bravúrral kellett védenie. A tizenegyedik percben aztán egy emberelőnyös helyzetet kihasználva Mattila lövésével megszerezte a vezetést a Tampere, majd Ocskay törhetett kapura ziccerben, de nem tudott túljárni Häkkinen eszén.

A tizenharmadik percben aztán Koivisto talált be szintén emberelőnyből, majd ezután leginkább a mezőnyben folyt a játék. A lefújás előtti utolsó percben ismét megrezdült Budai hálója, ekkor Huhtala mehetett akadálytalanul kapura, és nem is hibázott a finn játékos (0-3).

A második húsz percet is jól kezdte a Volán, de Svasznek próbálkozását védte a Tampere kapusa. Nem sokkal később a vendégek előtt is adódott lehetőség, de Antonen lövése a kapuvason csattant. Aztán a harmincnegyedik percben siker kísérte a hazai próbálkozásokat, és Rahák átadása után Kovács Csaba a kapust elfektetve helyezett a hálóba.

Továbbra is lendületben volt a székesfehérvári gárda, egyre másra dolgozta ki a lehetőségeket, azonban a végjátékba rendre hiba csúszott. A lefújás előtt még Majoross előtt adódott gólhelyzet, de a kapuba tartó emelését a védők menteni tudták, ennek ellenére ezt a harmadot a magyar együttes nyerte meg (1-3).

Az utolsó játékrészben Maattanen lövésével nyitottak a finnek, de Budai védte a próbálkozást. Nyomás alá helyezte a Tampere kapuját a Volán, azonban sorra hagyták ki a lehetőségeket Csibiék. Aztán az ötvenharmadik percben újabb emberelőnyös szituáció végén Koivisto megszerezte a vendégek negyedik találatát, majd Kovács Csaba előtt adódott hatalmas lehetőség, ám Häkkinen menteni tudott. Két perccel a vége előtt újra eredményes tudott lenni az északi együttes, így Maattanen góljával négygólos győzelmet arattak a székesfehérvári legénység felett (1-5)

A magyar bajnokcsapat a három nap során ezen a mérkőzésen állt a legközelebb a sikerhez, de rossz helyzetkihasználása miatt nem tudott élni a lehetőséggel. Ezzel szemben a Tampere könyörtelenül kihasználta a védelmi megingásokat, így végül az Alba Volán három vereséggel fejezte be a Kontinentális-kupa négyes döntőjét

A végeredmény:
1. Minszk 8 pont
2. Omszk 7
3. Tampere 3
4. Alba Volán 0

Mobilpress / MTI