Vágólapra másolva!
Az Alba Volán-FeVita Székesfehérváron győzött 5-2-re a szlovén Slavija Ljubljana ellen az Interliga döntőjének második mérkőzésén. A magyar gárda nem engedte kibontakozni ellenfelét, így megszerezte második győzelmét is a döntőben, és szerdán akár a végső sikert is kiharcolhatja Ljubljanában Jan Jasko együttese.

Interliga, döntő, 2. mérkőzés:
Alba Volán-FeVita - Slavija Ljubljana 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)
Székesfehérvár, 1300 néző
v.: Árkovics, Kincses, Haszonits
gól: Holeczy 2, Kovács Cs. 2 Stastny, illetve Cesnjak, Emersic
kiállítás: 16 perc, illetve 22 perc + 10 perc fegyelmi (Pavlin + 10 perc fegyelmi (Bevk) + 10 perc fegyelmi (Augustinovic)

A szombati találkozóhoz képest lassabb tempóban kezdtek a csapatok, így az első kapura lövésre is a negyedik percig kellett várni. Ekkor Tőkési került helyzetbe, de a kapufa mentett. Továbbra is a magyar együttes játszott mezőnyfölényben, de Vaszjunyin, majd Rehák emelése sem volt eredményes. A tizedik percben aztán megtört a jég, emberelőnyös helyzetben egy kapu előtti kavarodás végén Stastny emelt a hálóba. Négy perc múlva megszerezte második gólját a Volán, Palovcik adott jó labdát Holeczynek, aki értékesítette a helyzetet. Az első vendég próbálkozásra a tizennyolcadik percig kellett várni, de Burnik lövését Hetényi szépen védte, így kétgólos fehérvári vezetéssel ért véget az első harmad (2-0).

A szünet után gyorsan tovább nőtt a hazai előny, mivel Holeczy félfordulattal vette be a szlovén kaput. Két perccel később Ocskay bombája vágódott a keresztvasra, majd a huszonötödik percben a vendégeknek is sikerült bevenni Hetényi hálóját. Cesnjak kék vonalról elengedett hatalmas erejű lövésével szemben volt tehetetlen a fehérvári hálóőr. Kevéssel a vége előtt kettős emberelőnyben is játszhatott a Volán, de nem tudott eredményes lenni, így maradt a két gól különbség a játékrész végén a csapatok között (3-1).

Az utolsó felvonást is góllal nyitotta Jan Jasko gárdája, hiszen egy perccel a kezdés után Kovács Csaba vette be Ulcar kapuját. Ezt követően felváltva kerültek veszélybe a kapuk, azonban a negyvenhetedik percben Kovács tudta megduplázni találatainak számát, így már négy góllal vezetett a Volán. Tíz perccel a vége előtt szinte a semmiből volt eredményes a Ljubljana, és csökkentette hátrányát Pavlic találatával. Ezt követően rövid ideig állandósult a vendégek nyomása, azonban az utolsó percekben az eredményt magabiztosan tartó székesfehérváriak végül megérdemelten szerezték meg második sikerüket a döntőben (5-2).

Diadalával az Alba Volán-FeVita 2-0-ra vezet a három nyert mérkőzésig tartó párharcban, folytatás szerdán a szlovén fővárosban.

Mobilpress