Vágólapra másolva!
A Győri ETO Audi KC 31-25-re kikapott a dán Slagelse otthonában a nőikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

női BL, elődöntő, 1. mérkőzés:
Slagelse DT (dán) - Győri ETO Audi KC 31-25 (16-11)
gól:
Popovic, Savic 7-7, Lungu 6, Melgaard 4, Turej 3, Hovgaard, Kristensen, Krogshede, Batinic, illetve Görbicz 13, Bradeanu 5, Spiridon, Bódi, Radulovic, Hornyák, Juhász, Djokic, Kovacsicz

Fantasztikusan kezdett a Győr: a feltartóztathatatlan Görbicz Anita vezetésével hét perc alatt négygólos vezetést szerzett (3-7), majd Ana Djokic kétperces büntetése alatt egy gólra jöttek fel a dánok (6-7).

Anja Andersen tanítványai elképesztően keményen, helyenként durván védekezték: Görbiczet például szinte minden labdaérintése után a parkettbe gyalulták nem éppen szabályos eszközökkel.

A Slagelse szerb világsztárja, Bojana Popovic irányításával magához ragadta a kezdeményezést és a vezetést is átvette, míg a Győr támadásban kapkodó és pontatlan lett (12-10). Róth Kálmán hat és fél perccel a félidő vége előtt időt kért, ám ez sem segített, így a szünetre négygólosra duzzadt az északiak előnye.

A fordulást követően is a hazaiak domináltak, míg a zöld-fehérek teljesen dekoncentráltak voltak támadásban: a dánok kíméletlenül kihasználták a könnyen eladott labdák kínálta lehetőségeket és nyolc perc után már hétgólos volt a különbség (20-13). A Győr feleslegesen gyorsította a játékot, ugyanis a támadásvezetésekbe rendre hiba csúszott, amelyekből az ellenfél könnyű gólokat szerzett (25-16).

Forrás: MTI

Görbicz megállítására minden eszközt bevetett a Slagelse

A hajrában már volt tíz gól is a különbség, ám a végjátékban ezt sikerült hatra csökkentenie a Győrnek, így reális esélye maradt a továbbjutás kiharcolására. A magyar csapatban egyedül Görbicz tudott kiemelkedőt nyújtani - igaz ő is rengeteg hibával játszott -, míg a dánoknál Cecille Leganger a kapuban, mezőnyben pedig Popovic, Maja Savic, Carmen Lungu és Mette Melgaard is parádézott, így teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

A visszavágót jövő vasárnap Győrben rendezik.