Vágólapra másolva!
A továbbjutásra esélyt adó eredmény elérésében bízik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a Győri Aud ETO KC a dán Slagelse, a KEK-ben a négy között pedig a Budapest Bank-FTC a román Oltchim Valcea ellen.

A Győr már eddig is sporttörténelmet írt, mert fennállása során a BL-ben még soha sem jutott el a legjobb négy közé. A Slagelse az elmúlt években sikert sikerre halmozott, és ebben a kiírásban a KEK-be átkerült FTC-vel volt azonos csoportban. A Népligetben a skandinávok nyertek 34-26-ra, az idegenbeli visszavágón viszont Németh András csapata diadalmaskodott 28-27-re.

A Győr sikerélménnyel várhatja a csatát, mivel - ha nem is csúcsformában - a múlt hétvégén megnyerte a Magyar Kupát éppen a másik, a nemzetközi porondon szereplő gárda, az FTC ellen.

Németh András, az FTC trénere - aki kedden jelentette be, hogy az idény végén távozik és az osztrák Hypo Niederösterreichben folytatja - nem tartja csapatát esélyesnek: "A Valcea megegyezik a vb-ezüstérmes román válogatottal, szinte csak a győri különítmény hiányzik belőle. Nagyon kevés esélyünk van, augusztusban Székelyudvarhelyen 20-10-es félidő után 39-26-ra kaptunk ki tőlük."

Az elődöntők 1. mérkőzésének időpontjai:
BL:
Slagelse (dán) - GYŐRI AUDI ETO KC, vasárnap 14.00
Lada Toljatti (orosz) - Hypo Niederösterreich (osztrák), szombat 15.00

KEK:
Oltchim Valcea (román) - BUDAPEST BANK-FTC, szombat 16.15
Byasen Trondheim (norvég) - Union Ribarroja (spanyol), vasárnap 15.15