Vágólapra másolva!
Pálinger Katalin hat és fél éve, már Európa-bajnokként a Dunaferrhez igazolt Győrből, nyártól pedig némi dániai és szlovén kitérő után visszatér nevelőegyesületébe. A válogatott kapus a kezilabda.info portálnak adott interjúban a szurkolókkal való nézeteltéréséről és (közel)jövőbeli céljairól is beszél.

"Már tavaly is korrekt ajánlattal keresett meg Vanyus Attila, és akkor is elgondolkodtam a hazatérésen. Az köztudott, hogy akkor elég komoly problémám volt az FC Koppenhágával és a Ljubljana volt akkor az a klub, amely fel tudta vállalni, hogy küzd értem, így végül odaszerződtem. Idén újra átbeszéltük a dolgokat és úgy döntöttem, hogy hazajövök. Természetesen nagyon várom a következő szezont, ki vagyok éhezve a sikerre, a meccsekre" - mondta a válogatott hálóőr a kezilabda.info-nak.

- Amikor kiderült, hogy távozik Ljubljanából, akkor még Spanyolországot emlegették. Azon kívül, hogy hazajöhetett, mi döntött még az ETO mellett?
- Azért az nagyon nagy dolog, hogy szó szerint itthon játszhatom újra. Itt nőttem fel, itt az édesanyám, a családom, ide köt minden. Ez volt a legfontosabb szempont illetve az, hogy még sok-sok aranyérmet szeretnék nyerni és ehhez adott itt minden.

- Visszajött egy háromszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres bajnok és BL-elődöntős csapathoz. Az előrelépést csak egy BL-döntő illetve BL-győzelem jelentene.
- Mindig olyan csapatokban játszottam, ahol az aranyérem volt a tét. Mindenben, amiben elindulunk, nyerni szeretnénk. Akár az ETO-val, akár a magyar válogatottal. Adott a cél. Dolgozni fogunk és mindent megteszünk a sikerért.

- Az olimpia közelsége szerepet játszott abban, hogy hazajött és nem Spanyolországba ment?
- Természetesen. Tavaly - leszámítva a válogatott találkozókat - nyolc komoly BL-meccset játszottam. Ez nagyon kevés. Itthon sokkal jobban tudok készülni. Fontos, hogy több meccs lesz. Nem lesz az gond, hogy Herr Orsival lesz harminc tétmeccsünk. Jót fog tenni ez nekem is.

- A Dunaferr játékosként meglehetősen feszült volt a viszonya a győri szurkolókkal...
- Én azt mondom, hogy ez természetes. Magyarországon ez így működik. A szurkolók ugyanúgy küzdenek a csapatukért, igyekeznek neki minden támogatást megadni. Én semmi olyat nem tettem - én úgy érzem - amiért elnézést kellene kérnem, de mégis ha olyan valakit bántottam meg - bármilyen tettemmel - aki engem nem bántott meg, akkor attól elnézést kérek, de a teljesítményemmel megpróbálom bebizonyítani, hogy mindig a győzelemért küzdök. Bárhol játszom, az adott klub céljaiért, címerért küzdök, ahogy ezt tenni fogom a jövőben a Győri ETO-ért is.