Vágólapra másolva!
Az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapatának játékoskerete és vezetősége egyaránt nagy elánnal dolgozik a következő szezonra való felkészülésen. A játékosok szárazedzéseken izzadnak, a menedzsment pedig folyamatosan tárgyal a szerződésekről. Jó hír, hogy a csapat több játékosára is nemzetközi megmérettetés vár: Kóger Dániel a quebeci európai drafton vehet részt, míg Budai Krisztián és Hetényi Zoltán a szlovák válogatott kapusedzőtáborába utazik.

A jövő évi keret kialakításán szünet nélkül dolgozik az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapatának vezetőség, folyamatosak a tárgyalások. Az már eldőlt, hogy a csapatból távozik Robert Rehak, Csibi József és Simon Csaba, míg a felnőtt csapattal készül a Fehérvári Titánokból Németh Péter, Sofron István, Hegyi Ádám és Kóger Dániel.

Utóbbi játékos elmúlt klub- és válogatott szinten nyújtott teljesítménye a nemzetközi szakemberek figyelmét sem kerülte el, részt vehet ugyanis a Quebecben megrendezendő ún. európai drafton, ahol többek között orosz, finn, svéd és svájci játékosok között bizonyíthatja tehetségét.

Nemcsak Kóger méreti meg magát nagy hokinemzetek játékosai között a nyár folyamán, a két válogatott kapus, Budai Krisztián és Hetényi Zoltán ugyanis júniusban a szlovák válogatott kapusedzőtáborába utazik Pöstyénbe, ahol Jan Filc edző vezetésével készítik fel őket és északi szomszédunk legjobb hálóőreit. Hetényi emellett a tengerentúlra is átrepül a nyár folyamán, ám nem könnyed nyaralás céljából, hanem hogy egy színvonalas kapusedzőtáborban vegyen részt Chicagóban.

Az Alba Volán-FeVita szakmai vezetése három kapusra, 9 védőre, 14-15 csatárra számít az első csapatnál, közülük az edző döntése alapján az adott EBEL-fordulóban kimaradó 4-5 játékos az ifi és junior játékosokkal kiegészülve fog pályára lépni a soros magyar bajnoki mérkőzéseken.

A csapat június 19-ig hazai környezetben készül a szezonra, majd kilenc napra elutazik a Tátrába edzőtáborozni. Az edzések június 29-ig tartanak, ekkor kezdődik meg a nyári szabadsága a fiúknak. Nem lesz azonban hosszú, hiszen már augusztusban kemény felkészülési mérkőzések következnek.

Ezek sorát a DAB elleni presztízsmeccs nyitja, majd Pöstyénben egy nemzetközi torna keretében elsőligás szlovák csapatokkal, a francia Brianconnal (Vas Márton, Ladányi Balázs és Szélig Viktor csapatával), valamint a lengyel Krakkóval találkozik. Ugyanebben a hónapban a csapat kétszer megmérkőzik a szlovák sztárcsapattal, a HC Kosicével, egyszer Székesfehérváron, egyszer pedig Kassán. Szeptemberben pedig két, Vienna Capitals elleni meccs már biztos.