Vágólapra másolva!
Az 1957-ben rendezett első kispályás nőikézilabda-világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatott tagjait köszöntötték csütörtökön a szövetség (MKSZ) vezetői. Az 50. évfordulón szépszámmal megjelentek az akkori résztvevők, akiknek Dr. Kiss István elnök és Sinka László főtitkár díszoklevéllel gratulált.

Az eseményen megjelent Arany Éva (Oláh Antalné), Béres Zsuzsanna (Szabó Pálné), Cselőtei Borbála (Pektor Józsefné), Csicsmányi Árpádné, Geszti Ferencné, Hanczmann Gyuláné, Simonek Lídia (Kakucsi Sándorné) és Török Bódog szövetségi kapitány.


A külföldön élő Gardó Katalin (Kati Major) és Rachel-Segal Aranka (Eger Imréné) később veszi át a kitüntetést. Az ünnepségre meghívást kapott az MKSZ akkori főtitkára, Madarász István és titkára, Horváth László is.

Forrás: [origo]

Nem lehetett együtt a többiekkel öt játékos, az időközben elhunyt Jóna Magdolna, Kiss Magda, Szendi Éva, Vályi Mária és Wéser Erika (Horváth Lászlóné)

Ezzel az éremmel kezdődött a legendás mester, Török Bódog több mint húszéves, sikerekben gazdag, 1965-ben vb-címmel is megkoronázott kapitányi pályafutása, amely az 1976-os, montreali olimpián szerzett bronzéremmel vált teljessé.

Forrás: [origo]

Az 1957-es, Jugoszláviában megrendezett első kispályás, de még szabadtéren zajló világbajnokságon válogatottunk a csoportmérkőzések során 9-2-re verte Svédországot, 8-4-re kikapott Csehszlovákiától, a középdöntőben 10-4-re győzött Jugoszlávia ellen, míg Dániával 5-5-ös döntetlent ért el.

A fináléban aztán ismét a csehszlovákok következtek, akik 7-1-re nyerve megszerezték az aranyérmet.