Vágólapra másolva!
Megszerezte első győzelmét az osztrák Erste Bank Ligában az Alba Volán SC jégkorongcsapata, amely a 16. fordulóban, hazai pályán Palkovics Krisztrián három góljának köszönhetően 3-2-re verte a Villach együttesét.

Eredmény, Erste Bank Liga, 16. forduló:
Alba Volán - EC VSV 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Székesfehérvár, 2000 néző
v.: Winter, Smetana, Falkner.
Alba Volán: Budai - Svasznek, Horváth, Galvins, Tokaji, Borostyán, Dostal, Ondrejcik, Stastny, MacSweyn, Benk, Rajz, Németh, Fodor, Ocskay, Sofron, Palkovics, Gröschl, Vaszjunyin, Majoross.
VSV Pasut: Prohaska - Scoville, Stewart, Oraze, Bacher, Pfeffer, Kromp, Slivnik, Raffl T., Kaspitz, Toff, Raffl M., Edgerton, Brown, Petrik, Acker, Lanzinger, Peintner, Bousquet.
gól: Palkovics (12., 28., 45.), illetve Lanzinger (27.), Brown (43.)

"Egy idő után az öltözőben is komorabb a hangulat, érződik mindenkin a sok vereség. Az a legbosszantóbb, hogy a legtöbb mérkőzésen egyenrangú partnerek vagyunk, jön egy rossz periódus, egy kihagyás és máris elmegy a mérkőzés. Kellene a győzelem és akkor kevésbé leszünk görcsösek" - nyilatkozta a megyei napilapban Gröschl Tamás, az albások válogatott támadója, s a Volán ennek szellemében is kezdte a Villach elleni összecsapást.

A csapatban már nem volt ott a nagy reményekkel szerződtetett egykori NHL-támadó, David Gosselin, akivel a klub szerződést bontott, így ismét összeállt a Palkovics, Ocskay, Benk sor. S micsoda sikerrel!

Az első harmadban Palkovics révén sikerült is megszerezni a vezetést, s a Volán fölényére jellemző, hogy Galvins, Stastny és Vaszjunyin révén három nagy helyzet ki is maradt.

A második húsz perc elején Lanzinger révén jött az egyenlítés, az osztrák hokis emberelőnyből talált Budai hálójába. A büntetőpadról visszaérkező Palkovics szerencsére azonnal kapcsolt, s Ocsakay újabb álompasszából visszaállította a vezetést (2-1).

A záróharmadot Marc Brown egyenlítő találata vezette be, Palkovics ezúttal nem 55 másodperc alatt reagált az esetre, hanem bő két perc alatt. A forgatókönyv a szokásos volt, Ocskay átadását vágta Prohaska hálójába.

Az utolsó perceket már kibekkelte a csapat, így a 16. fordulóban első osztrák bajnoki győzelmének örülhetett.

Jan Jasko, a Volán edzője: "Amikor a fiúk képesek 60 percen keresztül koncentrálni, akkor nyernek. Fontos volt, hogy mindig képesek voltunk az osztrák találatok után újítani és válaszolni, Palkovics ellenállhatatlan volt."

Greg Holst, a VSV szakvezetője: "Nagyszerű mérkőzést vívtunk, de sajnos csalódott vagyok. Hiába egyenlítettünk kétszer is, egyéni hibákból szinte azonnal hátrányba kerültünk ismét. Az Alba Volán sokkal erősebb csapat, mint ahogy azt az eddigi eredményei mutatják."