Vágólapra másolva!
A Honvéd a görög Olympiakosz Pireusszal, a Vasas pedig a horvát Jug Dubrovnikkal került szembe a férfivízilabda Euroliga negyeddöntőjében az európai szövetség (LEN) római főhadiszállásán rendezett hétfői sorsoláson.

A sportág első számú kontinentális sorozatának 2006/07-es csoportküzdelmei szombaton értek véget, s a 16 csapatos főtábláról a Honvéd négyesének győzteseként, a Vasas pedig csoportmásodikként jutott be a legjobb nyolc közé.

A két magyar együttes szembe is kerülhetett volna, de így sem vár sokkal könnyebb erőpróba rájuk. Pontosabban a "dominósok" a lehetséges három rivális közül alighanem a legkönnyebbet, míg a "tevások" a legerősebbet, a címvédő horvátokat kapták.

A sorsolás alapján a magyar bajnok idegenben kezd, az angyalföldi gárda pedig itthon játssza első mérkőzését. A negyeddöntők időpontjai: május 9. és május 23.

Kovács István, a Honvéd vezetőedzője: "Úgy éreztem, összesorsolnak bennünket a Vasassal, jobb, hogy nem így történt. A görögökkel nagyon sokszor találkoztunk az elmúlt években, egyetlen vereség emléke dereng fel, talán 2002-ből, egyébként a mérlegünk egyértelműen pozitív velük szemben. A meccsidőpontok érdekesek, eddig úgy tudtuk, hogy két szerdai napon játsszuk a negyeddöntőt, 16-án és 30-án, a LEN-dátumok ehhez képest teljesen újak, különösen a 9-e túl közeli, ezért igyekeznünk kell, rengeteg a teendőnk."

Méhes Jenő, a Vasas szakosztály-igazgatója: "Nem tudjuk, hogy jó-e nekünk a Dubrovnik, majd kiderül. Ha a Honvéddal kerülünk szembe, részben rossz lett volna, hogy magyar harcol magyar ellen, részben meg jó, mert akkor egy magyar csapat biztosan lett volna a Final Fourban. Így viszont mindkettőnknek maradt esélye a négy közé jutásra. Annak azonban nem örülünk, hogy itthon kezdünk, jobb lett volna, ha a második mérkőzés van idehaza, de hát ez van, a feladat adott, meg kell oldanunk."

A teljes párosítás:
Brescia (olasz) - Pro Recco (olasz)
Posillipo Napoli (olasz) - Partizan Beograd (szerb)
Olympiakosz Pireusz (görög) - DOMINO-BHSE
TEVA-VASASPLAKET - Jug Dubrovnik (horvát)