Vágólapra másolva!
Fantasztikus első félidei játékának köszönhetően fontos győzelmet aratott a Bajnokok Ligája középdöntőjében a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata, amely 30-25-re győzött a német Nürnberg ellen. A férfi KEK-ben idegenben is megverte az MKB Veszprém a román Steauát, így már negyeddöntős.

Eredmény, BL-középdöntő, 1. csoport, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC - 1. FC Nürnberg (német) 30-25 (17-11)
Győr, 2000 néző
v.: Nikolov, Nacsevski (macedón)
gól: Görbicz 12/5, Bradeanu 5, Vérten 4, Mravíková 4, Tomori 2, Spiridon 2, Djokic 1, illetve Beck 6, Sommerlund 4, Rohde 4, Walczik 4, Rösler 3/1, Luber 2, Wohlbond 1, Simaková 1/1
hetesek: 8/5, illetve 5/2
kiállítások: 10, illetve 8 perc

A Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában a Győri Audi ETO Toljattiból hozta el a két pontot, míg a Nürnberg a nagy esélyes Vilceától lopott pontot hazai pályán - így mondhatni, két elégedett társaság várta a győri összecsapást.

A meccs előtt a szlovák szövetség adta át díjait, az év legjobb szélsője Katarína Mravíkova (Győr), legjobb átlövője Miriam Simakova (Nürnberg) lett.

Konkoly Csaba, a hazaiak mester elmondta a találkozó előtt, győzni akar (minő meglepetés!), s bizony alaposan meglepte kollégáját, Herbert Müllert. Az még hagyján, hogy a kapuban Herr Orsolya kezdett, s védett parádésan, de az 5+1-es védekezés teljesen demoralizálta a németeket.

Az első öt gólon Görbicz és Tomori osztozott 3:2 arányban, a 13. percben azonban már 13-4-et mutatott az eredményjelző. Müller őrjöngve kért időt, de sok mindent nem tudott kezdeni lányaival.

A Nürnberg három büntetőt is kihagyott, s az állandósuló kilencgólos előny a hajrára enyhült, amikor Walczik, Beck egy-egy, majd Rohde két találatával sikerült felzárkózni (17-11).

A 40. percre tovább faragta hátrányát a Nürnberg (20-15), Görbicz kiállítása alatt Bradeanu és Tomori is büntetőt hibázott, ráadásul Djokic elkövette azt a hibát, hogy az ellenfél lejáró kiállítását elnézve korábban lépett pályára, újabb kisbüntetéssel sújtva együttesét.

A 43. percben 21-17-nél Konkoly Csaba kért időt, alaposan leteremtette tanítványait, akik 23-20-ra még felzárkóztatták az ellenfelet, tovább azonban nem engedték a németeket.

Ezen a délutánon a Győr az apróbb hibákkal együtt is jobb volt, egyrészt azért, mert ott volt a pályán Görbicz, másrészt azért, mert a kiválóan védő Herrt a szintén ziccereket és heteseket védő Pálingert válthatta.

Az utolsó öt perc 28-22-vel kezdődött, ehhez a németek hármat, a hazaiak Vérten révén egyet tettek hozzá. A 30-25-ös győzelemmel a Győr csoportja élén maradt, jövő vasárnap a Vilcea elleni hazai rangadó következik.