Vágólapra másolva!
Már szinte mindenben megegyezett egymással a Dallas Mavericks és a New Jersey Nets, mégis meghiúsulhat az üzlet, melynek részeként az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legjobb irányítója, Jason Kidd Texasba költözne.

Az egyezség szerint a Nets Kiddért és Malik Allenért cserébe megkapná Devean George-ot, Devin Harrist, Jerry Stackhouse-t, DeSagana Diopot és Maurice Agert a Mevrickstől.

Az üzletbe George "rondíthat" bele, ugyanis - egy kevéssé ismert NBA-szabály szerint - mivel utolsó évét tölti a dallasi szerződéséből, joga van vétót emelni. Márpedig a korábban többször is távozási szándékát hangoztató, háromszoros NBA-bajnok George most úgy tűnik, megmakacsolta magát. "Végre az utóbbi időben kezdőként számítanak rá Dallasban, ezért nem szeretne csapatot váltani" - nyilatkozta George menedzsere.

A Mavericks vezetői Kidd szerződtetésével kívánnak reagálni az utóbbi hetekben a nyugati csapatoknál történt változásokra. A klub vezetői szerint a 34 éves irányító segítségével a bajnoki címre is esélye lehetne a csapatnak, amely az elmúlt években hiába volt a liga egyik legerősebbje, a 2006-os nagydöntős szereplésen kívül komoly sikert nem ért el.