Vágólapra másolva!
A Montreal Canadiens hosszabbításban győzött a Philadelphia Flyers ellen az NHL rájátszásában, ezzel előnyhöz jutott a főcsoport-elődöntőben zajló párharcban. Nyugaton az alapszakasz-győztes Detroit is otthon diadalmaskodott, a Vörös Szárnyak 4-3-ra verték a Coloradót.

A montreali csata rendkívüli izgalmakat tartogatott. A Flyers ugyanis nagyon közel állt a győzelemhez, az első harmad után 2-0-ra, a harmadik harmad első percétől 3-2-re vezetett és egészen a meccs 60. percéig - egészen pontosan 59:31-ig - tartotta előnyét, amikor a hazaiak kiváló orosz légiósa, Alekszej Kovaljov - második gólját megszerezve - egyenlített.

A csatár gólja hidegzuhanyként hatott a vendégekre, akiknek a hosszabbítás előtti pihenő sem volt elég arra, hogy kiheverjék a sokkot. Ezt pedig a Canadiens pillanatok alatt kihasználta és 48 mp-cel a ráadás kezdete után Tom Kostopoulos révén megszerezte a győztes gólt.

Detroitban az alapszakasz-győztes hazai Red Wings is 4-3-ra nyerte a Colorado elleni első mérkőzését, igaz, a Montreallal ellentétben már a rendes játékidőben lezárta a meccset. A siker nem meglepő, az annál inkább, hogy a detroitiak elsősorban Johan Franzennek, a második sorban szereplő szélsőjüknek köszönhetik a diadalt.

Az 1,91 méter magas, 100 kilós hokis a csapat négy találatából két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét. A vendég Avalanche, amely nélkülözte svéd sztárját, a meccs napján megsérült Peter Forsberget, a harmadik harmad második percében már háromgólos hátrányban volt, az ekkor indított nagy hajrá pedig csak arra volt elég, hogy egy gólra feljöjjön.

eredmények, rájátszás, főcsoport-elődöntő:
Keleti főcsoport:
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 4-3 - hosszabbítás után
az állás:
1-0 a Montreal javára

Nyugati főcsoport:
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 4-3
az állás:
1-0 a Detroit javára

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.