Vágólapra másolva!
A címvédő San Antonio Spurs hazai pályán legyőzte a New Orleans Hornets együttesét, így 2-1-re szépített az NBA nyugati főcsoportjának elődöntőjében. Keleten az első kiemelt Boston második hazai meccsét is behúzta a Cleveland ellen, és így félúton jár a főcsoportdöntő felé.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 89-73
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2-0 a Boston javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
San Antonio Spurs - New Orleans Hornets 110-99
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2-1 a New Orleans javára.

A szakírók idén is összeállították a bajnokságban a képzeletbeli álomcsapatot Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Chris Paul (New Orleans Hornets), Kevin Garnett (Boston Celtics), LeBron James (Cleveland Cavaliers) és Dwight Howard (Orlando Magic) alkotja.

A 29 éves Bryant - aki a héten átvehette az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) járó címet - egymást követő harmadik szezonjában, karrierje során ötödik alkalommal került be a legjobbak közé.

A másik négy játékos jelölésével sem lehet vitatkozni, hiszen Garnett lett az Év védője, Paul magasan kiemelkedett az irányítók, Howard pedig a centerek közül, míg James Michael Jordan és Oscar Robertson után az első olyan játékos volt, aki legalább 30 pontot, 7,5 lepattanót, és 7 gólpasszt átlagolt.

A második számú ötösbe Steve Nash, Amare Stoudamire (mindkettő Phoenix Suns), Deron Williams (Utah Jazz), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks) és Tim Duncan (San Antonio Spurs) került be.