Vágólapra másolva!
A New York Rangers 3-0-ra nyert a Pittsburgh Penguins ellen az NHL rájátszásának legutóbbi játéknapján, ezzel - egyelőre - elkerülte a búcsút.

A találkozó előtt a Penguins 3-0-ra vezetett a főcsoport-elődöntős párharcban, így akár már a csütörtöki összecsapás után készülhetett volna a fináléra. A vereséggel viszont folytatódik a csata, a következő mérkőzésre vasárnap, Pittsburghben kerül sor.

A nap másik találkozóján a Detroit Red Wing vendégként 8-2-re kiütötte a Colorado Avalanche-t, ennek nyomán pedig bejutott - mégpedig "söpréssel" - a Nyugati főcsoport döntőjébe.

A sérülésektől sújtott - Peter Forsberg, Ryan Smyth, Wojtek Wolski és Paul Stastny sem lépett jégre - denveriek az első harmad végén még 1-1-re álltak, de aztán érkezett a Detroit svéd különítménye, előbb Tomas Holmström, majd Johan Franzen talált be még az első 20 perc végén, majd a középső játékrész elején Henrik Zetterberg duplázott, és 1-5 után már nem volt visszaút.

A Red Wings nyolc gólján négy svéd játékos osztozott, Franzen már második tripláját jegyezte a sorozatban, Zetterberg és Mikael Samuelsson duplázott, Holmström gólja pedig beindította a michigani hengert.

eredmények, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport:
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3-0
a párharc állása:
3-1 a Pittsburgh javára

Nyugati főcsoport:
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 2-8
a párharc végeredménye:
4-0 a Detroit javára