Vágólapra másolva!
Egyéves szerződést kötött a DVSC-Aquaticum nőikézilabda-csapatával az ukrán Tatyjana Sinkarenko. Az olimpiai bronzérmes irányító a német Triertől érkezik, előtte az osztrák Hypo NÖ-ben szerepelt.

A rutinos játékos szerdán részt vett a DVSC-Aquaticum edzésén, majd aláírta egy évre szóló szerződését Baranyai Antal ügyvezető jelenlétében.

"Egy igencsak rutinos és meghatározó játékost igazoltunk Tánya személyében, aki az ukrán válogatottnak oszlopos tagja. Sokat elmond róla, hogy korábban öt esztendeig volt a Hypo alkalmazottja, legutóbb a német Triernél kézilabdázott. Úgy gondolom, hogy ő lehet a csapat egy meghatározó egyénisége az új szezonban. Fontos szerepe lesz a játék szervezésében, de tudomásom szerint ő gólerős is. Érkezésének örülök, hasznos tagja lehet a Lokinak" - nyilatkozta róla Bakó Botond vezetőedző a klub honlapján.

Sinkarenko a legnagyobb sikereit a sokszoros BL-győztes osztrák Hypo NÖ színeiben érte el, öt évet húzott le a hazájában egyeduralkodó együttesben.

Az ukrán Motor Zaporozsje és a Hypo csapatával is ötször volt bajnok. 2001-ben KEK-győztes az ukránokkal, majd három évvel később BL-döntős a Hypo tagjaként.

Az ukrán válogatott alapembereként bronzérmet nyert az athéni olimpián 2004-ben. Legutóbb a német Bundesligában szereplő DJK/MJC Trier gárdájában szerepelt.