Vágólapra másolva!
A spanyol CN Barcelona legyőzése nem okozott gondot a ZF-Eger férfivízilabda-csapatának: Gerendás György edző együttese hatcsapatos csoportjában 9-5-re nyert a zárófordulóban, így a 2. helyen harcolta ki a továbbjutást az Euroliga második körének egri selejtezőjéből. A Domino Honvéd megnyerte utolsó mérkőzését a montenegrói selejtezőben, de így is csak a harmadik lett csoportjában, miáltal a LEN-kupába került át.

Euroliga, 2. selejtezőkör, G-csoport, 3. játéknap:
ZF-Eger - CN Barcelona (spanyol) 9-5 (2-0, 2-0, 1-2, 4-3)
gól:
Hárai, Kiss Cs. 2-2, Varga Zs., Binder, Bárány, Nyéki, Feltham 1-1, illetve Mallarach 2, Perrone, Rodriguez, Howden 1-1

A katalánok 0-4 után, a 18. percben szerezték első góljukat. A végig jól védekező házigazdáknál Hárai Balázs és Kiss Csaba egyformán duplával jeleskedett. A kilenc akciógóllal kirukkoló magyar csapat - a horvát VK Sibenik mögött - a 2006/2007-es szezont követően ezúttal második alkalommal jutott az Euroliga főtáblájára, a legjobb 16 csapat közé.

Gerendás György, az egriek vezetőedzője: "Nem gondoltam volna, hogy ezen a meccsen fog múlni. Kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottunk. Meg kellett izzadni a győzelemért, egyelőre örüljünk a továbbjutásnak, a sorsolással később foglalkozzunk. A csapatunk szinte még az alapozásnál tart, nem az volt a fő feladat, hogy jó vízilabdát játsszunk, hanem hogy keveset hibázzunk. Több mérkőzésen sem sikerült megvalósítani az elképzeléseket, néha ijedten játszottunk, ami nem jó. Bízzunk benne, hogy a folytatásban jobb lesz."

A csoport végeredménye: 1. VK Sibenik 15 pont, 2. ZF-Eger 10, 3. Oradea 5 (37-39), 4. CN Barcelona 5 (29-33), 5. Spandau 04 4, 6. Hornets Kosice 3

F csoport, 4. játéknap:
Domino Honvéd - Eindhoven (holland) 14-5 (6-3, 5-1, 3-0, 0-1)

Könnyed győzelemmel búcsúzott a magyar bajnoki bronzérmes Herceg Novitól, ahol így sem sikerült kiharcolnia az Euroliga legjobb 16 csapata közé kerülést, mivel ehhez vagy elsőként, vagy másodikként kellett volna végeznie hatcsapatos csoportjában.

A zárónapi kötelező feladatot azonban megoldotta Vad Lajos legénysége. A holland gárda ellen három negyeden át koncentrált játékot nyújtott, s bár a befejező nyolc percben kiengedett a társaság, ezzel együtt nagyon simán nyert. A Honvéd legeredményesebbje Szivós Márton volt, aki négy gólt szerzett, Paján Viktor háromszor vette be a németalföldi együttes kapuját.

A harmadik hely azt jelenti, hogy a honvédosok az Euroliga főtáblája helyett a második számú kontinentális pólósorozatban, a LEN-kupában folytathatják.

A csoport végeredménye: 1. Jadran Herceg Novi 15 pont, Szpartak Volgograd 12, 3. Domino Honvéd 9, 4. Eindhoven 4 (29-60), 5. Ethnikosz Pireusz 4 (29-67), 5 Mariupol 0