Vágólapra másolva!
A vendég Detroit Red Wings 2-1-re nyert a Pittsburgh Penguins ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa döntőjének negyedik mérkőzésén, és így összesítésben már 3-1-re vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcában.

Stanley-kupa-döntő, 4. mérkőzés:
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
gól:
Hossa (3.), illetve Lidström (8.), Hudler (43.)
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a Detroit javára

A Detroitnál lábsérülés miatt először hiányzott a liga egyik legjobb kapuszavaró csatára, Holmström. A meccs gyászszünettel indult a két nappal ezelőtt motorbalesetben, 21 esztendősen elhunyt vancouveri Luc Bourdon emlékére.

Erősen bekezdtek a vendégek, azonban egy felesleges kiállítás miatt emberhátrányba kerültek, amit aztán Hossa góllal büntetett. A szlovák csatár - akinek ez volt az ötödik olyan találata a playoff-ban, amely vezetést ért - később a felső lécet is eltalálta. A Red Wings gyorsan magához tért, és a 8. percben - amikor éppen kiegészült riválisa - Lidström távolról betalált. Fleury kapus takarás miatt nem láthatta a kísérletet. Ennél a gólnál jegyezte első döntőbeli pontját a világ egyik legjobbbjának tartott orosz Dacjuk.

A második harmad kevés helyzetet hozott, a két gárda elsősorban a biztonságra törekedett, míg a két hálóőrnek kevés dolga akadt. A szünet után váratlan góllal vezetést szerzett a Red Wings. Úgy tünt, felszabadít a Penguins, ám Stuart megállította a korongot, Hudlerhez passzolt, és a cseh támadó fonákkal eredményes volt. A pakk a vasat és Fleuryt érintve ment be. A folytatásban a hazaiak számára másfél percnyi kettős emberelőny is akadt, de nem sikerült egyenlíteni.

A Penguins ezt megelőzően a rájátszásban mind a kilenc hazai meccsét megnyerte, és otthon már február 24-e, azaz 17 találkozó óta nem kapott ki. Ez a szép széria most megszakadt. A következő mérkőzést Detroitban rendezik magyar idő szerint kedd hajnali 2 órakor, és a Red Wings már bajnok lehet.