Vágólapra másolva!
A rendes játékidőben egyszer sem vezetett a Dallas a Detroit ellen, de a texasiak mindig ledolgozták hátrányukat, majd a hosszabbításban Trevor Daley beütötte a mindent eldöntő gólt, amivel a Stars megszakította a címvédő hatmeccses győzelmi sorozatát.

Az első harmadban 3-1-es vezetésre tett szert a Detroit: előbb a hátvéd Brian Rafalski tüzelt a kék vonalról, majd Pavel Dacjuk szolgálta ki önzetlenül Tomas Holmströmöt, és bár Nicklas Grossman bombagóllal szépített (ez volt pályafutása első gólja), Marian Hossa egy emberelőnyös szituációban közelről bekotorta a kipattanót, visszaállítva a kétgólos különbséget.

A második harmad a hazaiakról szólt, akik Stephane Robidas és Mark Perrish révén egyenlíteni tudtak, sőt, a címvédőt csak Chris Osgood bravúrjai tartották versenyben ebben az időszakban.

A záró játékrészben mégis visszavetette a vezetést a Red Wings, Pavel Dacjuk gyönyörű szóló végén emelt Marty Turco kapujába. Minddössze három perc volt hátra, amikor Mike Ribeiro passza után Steve Ott közelről egyenlített emberelőnyből, így jöhetett a hosszabbítás, amely kevesebb mint két percig tartott, Daley a saját kipattanóját vágta a hálóba, két ponthoz juttatva ezzel a Starst. A statisztika is azt mutatja, hogy a Dallas megdolgozott a sikerért, hiszen a hazaiak 49 lövést küldtek kapura, az alapszakaszban utoljára 1997 februárjában voltak ennyire szorgalmasak.

A nyári játékosbörze első és második választottja találkozott egymással a Los Angeles-Tampa meccsen, amely a vendégeket erősítő Steve Stamkosnak sikerült jobban, aki gólpasszt adott, míg Drew Doughty combsérülés miatt a második harmadban az öltözőbe bicegett.

A floridai csapatnak ez volt harmadik győzelme ötmeccses túráján, és a tizenegyedik diadala az Angyalok Városában tizennégy fellépésből. A meccs az első harmad végén dőlt el, amikor 41 másodpercen belül Jevgenyeij Artyuhin és Mark Recchi is beköszönt Eric Ersbergnek.

eredmények:
Dallas Stars - Detroit Red Wings 5-4 (1-3, 2-0, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után
gól:
Grossman (16:01, gólpassz: Hutchinson, Barch), Robidas (20:52, Lehtinen), Parrish (35:53, Barch, Niskanen), Ott (57:00, ee., Ribeiro, B. Richards), Daley (61:51, L. Eriksson, Niskanen), illetve Rafalski (10:49, Holmström, Lebda), Holmström (12:39, Dacjuk, Osgood), Marian Hossa (17:43, emberelőnyből, Lidström, Dacjuk), Dacjuk (45:19, Franzen, Br. Stuart)
kapusok: Turco 26 védés/30 lövés, illetve Osgood 44/49

Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning 1-3 (0-2, 1-1, 0-0)
gól:
Harrold (38:02, Kopitar), illetve Artyuhin (18:16, Stamkos, Mihalik), Recchi (18:57, Lecavalier, Prospal), Lecavalier (25:48, St. Louis, Krajicek)
kapusok: Ersberg 4/7, Quick 15/15, illetve M. Smith 29/30