Vágólapra másolva!
A NHL montreali All Star-gáláján a főmeccset megelőzően az ügyességi számokra került sor, a játékosok öt kategóriában mérték össze tudásukat: kiderült, ki korcsolyázik a leggyorsabban, ki lő a legerősebben, illetve a legpontosabban, ki a legjobbkezű büntetőlövő, és ki tudja a legkreatívabban, a legtrükkösebben megoldani az egy az egy elleni szituációt a kapussal szemben.

A leggyorsabban korcsolyázó játékos az újoncok közül került ki, az edmontoni Andrew Cogliano 14,31 másodperc alatt tett meg egy kört a bójákkal kijelölt pályán.

Egy számban nem az objektivitás, hanem a nézők szavazata döntött, a Breakaway Challenge nevű versenynek az a lényege, hogy egy perc alatt minél trükkösebb, viccesebb módon vezesse a korongot a kapusra a játékos.

Tavaly a koronggal dekázó Alekszander Ovecskin nyert, és a Washington orosz zsenije ismételni tudott, megnyerte a nézőket azzal a jelenettel, amikor kanadai zászlós kalapjában, napszemüvegben és két ütővel indult el a kapu felé.


Ovecskin közönségdíjas produkciója


A legpontosabban Jevgenyij Malkin lőtt, a Pittsburgh orosz sztárja az első körben négy lövésből leszedte mind a négy céltáblát, de hozzá hasonlóan az ottawai Dany Heatley is hibátlanul tüzelt, aztán a szétlövésben Malkin bizonyult a jobbnak.

A nagy bombázók versenyét, csakúgy mint az elmúlt két évben, Zdeno Chara nyerte, a Boston szlovák óriása ráadásul 105,4 mph-s (majdnem 170 km/h-s) löketével megjavította Al Iafrate 1993 óta fennálló rekordját.

Az egyenes kieséses büntetőlővésben mind a 36 játékos megmutathatta, mit tud. A végén hárman maradtak, Shane Doan (Phoenix Coyotes), Marc Savard (Boston Bruins), és Milan Hejduk (Colorado Avalanche), utóbbi kétszer is megnyerhette volna ezt a számot, de ő is hibázott társaihoz hasonlóan. Végül Doan lett a befutó, aki a hat körből négyszer is túljárt a kapusok eszén.

Az újoncok és a másodévesek meccsén 3 a 3 ellen játszottak a felek három hatperces harmadot, a végeredmény 9-5 lett az elsőévesek javára, a meccs legjobbja a bostoni Blake Wheeler lett, aki három gólja mellett két gólpasszt is kiosztott.