Vágólapra másolva!
Szuper Levente bravúrjaival, valamint Ocskay Gábor korai és további két hajrában esett góllal nyert az Alba Volán 3-0-ra a vendég Olimpija Ljubljana ellen az osztrák jégkorongliga 46. fordulójában.

Eredmény:
Alba Volán - Olimpija Ljubljana 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
gól:
Ocskay (2.), Vaszjunyin (59.), Nagy G. (60.)

A Volánnak mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy maradjon esélye elkerülni a sereghajtó helyről, hiszen mostani riválisa az utolsó előtti, kilencedik. A hazaiaktól egy teljes támadótrió (Kovács, Martz és Guerriero) hiányzott sérülés, illetve betegség miatt.

Hatalmas szlovén helyzettel kezdődött a fontos összecsapás, ám másfél perc elteltével megszületett a fehérváriak vezető gólja: Palkovics iramodott meg a jobb szélen, fonákkal kapura lőtt, a kapus még hárított, ám a berobbanó Ocskay beleszúrt a korongba, amely átvánszorgott a gólvonalon. A nagy iramban mindkét csapat veszélyeztetett - a második harmadban a Ljubljana többet -, ám a kapusok, Szuper és Sila jól védett.

A harmadik játékrészben Szuper változatlanul szenzációsan védett, ő tartotta a lelket a többiekben. A hajrában egy kontra után Palkovics passzát Vaszjunyin vágta a hálóba, eldőlt ezzel a fontos két pont sorsa. A végén még Nagy Gergő egy üres kapus góllal állította be a végeredményt. Szuper idénybeli második hibátlan meccsét produkálta.

A Volánnak a hátralévő nyolc fordulóban szintén pontokat kell még gyűjtenie, hogy megelőzhesse a most három pont előnnyel előtte álló Ljubljanát.