Vágólapra másolva!
Román és magyar játékosokat igazolt a kolozsvári U-Jolidon nőikézilabda-csapata, amely Petróczi Viktória mellett megegyezett a Debrecenből érkező balátlövővel, Daniela Crappal is.

"Az előző szezonban a csapat nagy csalódásra csupán a 11. helyen zárt a Nemzeti Ligában, ez az eredmény pedig elfogadhatatlan számunkra" - jelentette ki Olga Stanciu, a névadó szponzor képviselője a sportoldal.ro-nak.

A csapat új kapusa Petróczi Viktória, a 2001-es junior vb-n ezüstérmet szerző játékos korábban Győrben és Kiskunhalason is szerepelt, utoljára a fehérvári Fehérép Alcoa hálóőre volt.

"A csapat és a város is nagyon szimpatikus volt, ezért választottam Kolozsvárt. Remélem, minél előrébb tudunk majd végezni a bajnokságban" - nyilatkozta Petróczi, aki a klub történetének első idegenlégiósa lesz.

Ugyancsak a magyar bajnokságból érkezett Daniela Crap, aki hét évig a zilahi együttest erősítette, 2006-ban a romáén liga gólkirálynője volt, legutóbb pedig Debrecenben szerepelt.

Simona Vintila a Rulmentul Brasovtól, a 19 éves jobbszélső, Madalina Herciu a CSS Medias együttesétől érkezett. Marinela Gherman a HCM Roman csapatánál folytatja pályafutását, a válogatott Mihaela Ani-Senocico pedig gyereket vár.

Az U-Jolidon augusztusban négy felkészülési tornán vesz részt, 22-23-án Székesfehérváron is pályára lép.