Vágólapra másolva!

Elégedett az ötödik hellyel a német kézikapitány

A német férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedett a világbajnoki szerepléssel, illetve az ötödik hellyel, amelyet magyar válogatott feletti, három gólos győzelemmel vívott ki csütörtökön az együttes.

Ezt hangsúlyozta közvetlenül a zágrábi mérkőzés után elhangzott televíziós nyilatkozatában Heiner Brand, aki rendkívül elismerő szavakkal szólt a csapat teljesítményéről. Brand úgy vélte, hogy a győzelem egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben, s a válogatott végül teljesen megérdemelten nyert.

Az edző utalt arra, hogy a horvátországi világbajnokságra a csapatépítés szándékával érkeztek. Ezt erősítette meg, hogy az együttesben több fiatal játékos kapott szerepet, akik a tréner értékelése szerint mindvégig kiválóan megállták a helyüket. Brand - aki két évvel ezelőtt a világbajnoki cím megszerzéséig vezényelte a válogatottat - annak a nézetnek adott hangot, hogy a mostani horvátországi szereplés után rendkívül derűlátóan tekintenek a jövőbe.

Nagy sikernek nevezte az ötödik hely megszerzését annak fényében is, hogy a csapat több mérkőzésen is nélkülözte legjobbjait, így Michael Kraust és Pascal Henst.

Hasonló elismeréssel nyilatkozott a német válogatott teljesítményéről a korábbi kiváló játékos, a csapat volt kapitánya, Markus Baur. Az első ligás Lemgo jelenlegi edzője - aki most az RTL televízió szakkomentátoraként volt ott Horvátországban - ugyancsak azt emelte ki, hogy rendkívül sikeres az új csapatépítés. A fiatalokra mindvégig nagy teher hárult, de egyikül sem vallott szégyent - értékelte Baur, aki szerint a megfiatalított német válogatott változatlanul ott van a világ élvonalában , s szép jövő előtt áll.

A televíziós értékelések egyébként többnyire elismerően szóltak a magyarok játékáról, elsősorban Nagy László és Ilyés teljesítményét emelve ki.