Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata az előző idényben kétszer is legyőzte az orosz Zvenyigorodot, s eddigi két idegenbeli találkozójukon Görbicz Anita nélkül is nyerni tudott. A magyar csapat most is hasonlóban bízik a Bajnokok Ligája csoportkörének rajtján.

A 16-os főtábla első körében az ETO vasárnap, magyar idő szerint délben lép pályára ott, ahol január 17-én 29-28-ra diadalmaskodott. A világ egyik legjobb irányítójának tartott Görbicz Anita akkor sem játszhatott (csakúgy, mint 2008. április 17-én, amikor az együttes 25-23-ra diadalmaskodott), és most is nélküle kell megvívni a csatát.

Az előző kiírásban finalista Győr most remek formában van, ezt mutatja, hogy szerdán 27-15-re, vagyis kifogástalan védekezéssel győzte le a trónkövetelő Békéscsabát, és így továbbra is százszázalékos az NB I-ben.

A kvartett másik két résztvevője, a spanyol Itxako és a román Valcea (Szűcs Gabriella klubja) szombaton kezdi meg a sorozatot.

A négy négyes csoportból az első két helyezett jut a nyolcas középdöntőbe, a harmadik helyezettek pedig átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

"A szerdai Békéscsaba elleni bajnoki rangadó kiváló felkészülési állomás volt számunkra, hiszen a Zvezda hasonló játékstílusban kézilabdázik, mint Mátéfi Eszter alakulata. A hét közepén jól ment a visszarendeződés, a védekezésünk is nagyon hatékony volt, s a beállóban a labdáért folytatott harcból is elég jól jöttünk ki. Fontos, hogy ezeket a pozitívumokat átmentsük a vasárnapi találkozóra, mert csak így lehet esélyünk" - nyilatkozta Konkoly Csaba vezetőedző a Kisalföldnek.

A szakember hozzátette: "Jó csapat a Zvezda, akárcsak a másik két ellenfelünk, vagyis nagyon erős csoportban vagyunk. Egy jó rajt mindenképpen nagy lökést adhat számunkra a folytatáshoz."

A Győr eddigi Zvenyigorod elleni mérkőzései:
2008. április 17.: Zvenyigorod - Győr 23-25
2008. április 24.: Győr - Zveniygorod 21-27
2008. november 16.: Győr - Zveniygorod 29-23
2009. január 17.: Zvenyigorod - Győr 28-29