Vágólapra másolva!
A világ egyik legjobb jégkorongkapusának tartott Martin Brodeur pályafutása 104. hibátlan mérkőzését produkálta az észak-amerikai profiliga (NHL) legutóbbi, hétfői játéknapján, ezzel egyedüli csúcstartóvá lépett elő ebben a kategóriában.

A New Jersey Devils hálóőre két hete állította be Terry Sawchuk 103, kapott gól nélkül megvívott mérkőzésre vonatkozó rekordját. Csapatával ezúttal a címvédő Pittsburgh Penguins ellen nyert, mégpedig vendégként 4-0-ra.

Brodeurhoz hasonlóan Tim Thomas, a Boston Bruins kapusa is kapott gól nélkül zárta a napot. A 35 éves játékos 29 védést mutatott be az Ottawa Senators otthonában aratott 2-0-s siker alkalmával.

Csak a hosszabbítás döntött Torontóban és Atlantában, ráadásul mindkét városban a vendég együttesek örülhettek. A Toronto csarnokában a Buffalo Sabres nyert 3-2-re, míg Atlantában a Montreal Canadiens 4-3-ra.

Az Atlanta Thrashers játékosai különösen csalódottak lehetnek a kudarc miatt, ugyanis időnként szinte felborították a pályát, összesen - klubcsúcsot jelentő - 50 kapura lövési kísérletük volt, ellenfelüknek pedig csupán 23. A Canadiens hőse Marc-Andre Bergeron volt, aki előbb a rendes játékidő vége előtt kevesebb mint két perccel egyenlített, majd a ráadásban a győztes találatot is megszerezte.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 0-4
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 2-3 - hosszabbítás után
New York Islanders - Tampa Bay Lightning 2-4
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 1-4
Carolina Hurricanes - New York Rangers 1-3
Atlanta Thrashers - Montreal Canadiens 3-4 - hosszabbítás után
Ottawa Senators - Boston Bruins 0-2
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3-4
Dallas Stars - San Jose Sharks 2-4
Edmonton Oilers - St. Louis Blues 2-7
Phoenix Coyotes - Columbus Blue Jackets 5-2