Vágólapra másolva!
Hazai szempontból a férfi vízilabdázók július 20-án rajtoló római világbajnokságának magyarországi főpróbájaként rendezik meg péntektől vasárnapig a Margitszigeten az Unicum-kupáért 14. alkalommal kiírt nemzetközi tornát.

Kemény Dénes jelöltjei a hét elején az Európa-bajnok montenegrói csapat ellen játszottak, a szövetségi kapitány így a közös gyakorlás tapasztalatait is felhasználva küldheti vízbe az Unicum-kupán a válogatottat, amelynek keretét a jelenlegi 16-ról 13 főre kell szűkítenie római világbajnokságra.

A budapesti körmérkőzéses tornán két közepesen, és egy nagyon erős ellenfél vár a magyarokra. A németek és az ausztrálok legyőzése a papírforma alapján nem jelenthet gondot, az igazi erőpróba a régi rivális - a pekingi olimpián bronzérmes, 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmes - szerbek ellen lesz. Utóbbi együttessel szombat este csapnak össze Biros Péterék, míg a nyitónapon a legutóbbi nyári játékokon nyolcadik ausztrálokkal, vasárnap ebédidőben pedig a pekingi 10. helyezett németekkel játszanak.

Az eseményt megelőző hét eleji sajtótájékoztatón Kemény Dénes úgy fogalmazott, hogy bár a magyar csapat mindig a győzelemért száll vízbe, az Unicum-kupa különösen fontos a számukra. Elmondta, hogy kicsit késésben van a csapat a riválisokhoz képest, ám nagy baj nincs, mert ha nem is lesz csúcsformában a vb elején, de sikerül csoportelsőként továbbjutnia, egy hetet nyer a formába hozásra.

A magyar válogatott az Unicum-kupa után, szerdán, Gyöngyösön a vb-előkészületek gyakorlati lezárásaként még egyszer találkozik Ausztrália - az Universiadéról megérkezőkkel kiegészülő - alakulatával, jövő szombaton pedig irány az olasz főváros, az idei vb színhelye.

Az Unicum-kupa műsora:
péntek:
Németország - Szerbia 17:45
Magyarország - Ausztrália 19:30

szombat:
Ausztrália - Németország 17:45
Magyarország - Szerbia 19:30

vasárnap:
Szerbia - Ausztrália 9:45
Magyarország - Németország 11:30