Vágólapra másolva!
Két és fél évre a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatához szerződött a korábban évekig külföldön játszó Báder Márton, akivel megerősödve jövőre várhatóan valamelyik nemzetközi kupában is elindul majd a Szolnok.

A klub ügyvezető igazgatója, Tóth Zoltán elmondta: a 212 centiméter magas játékos a 25-ös mezszámban lép majd pályára Szolnokon, és reményeik szerint akár már a szerdai, Falco elleni kupatalálkozón is szerepelhet. Ehhez azonban a klubnak még sikerrel kell vennie a játékengedély beszerzéséhez szükséges adminisztratív akadályokat. A szerződés másfél plusz egy évre szól.

Tóth hozzátette, már két éve szeretnék Szolnokra csábítani a centert, aki nemzetközi rutinjával segítségére lehet a csapatnak, hogy a Szolnoki Olaj jövőre valamelyik nemzetközi kupában is indulhasson.

Vinkó László, a játékos menedzsere szerint Bádert nemrégiben a görög Arisz Szaloniki és a belga Charleroi is szerette volna leigazolni. Utóbbi a napokban még a Szolnokot is megkereste, hogy az Olaj engedje át a magyar kosarast, ő azonban kijelentette: az idei szezon korábbi ajánlatai közül egyik sem tűnt ideálisnak számára, a Szolnokkal pedig szóban már a belgák jelentkezése előtt megállapodott.

Báder azért döntött a Szolnok mellett, mert úgy látja, bajnokesélyes csapatban folytathatja pályafutását, melynek edzőjével, Pór Péterrel személyesen is jó kapcsolatot ápol. Ezenkívül vonzza a csapat országos hírű szurkolótábora és a nemzetközi kupaszereplés lehetősége is.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: bár ebben az idényben még nem játszott, az elmúlt hónapokban is folyamatosan edzésben volt, és "ki van éhezve a kosárlabdára". Megerősítette, hogy korábban adódtak derékproblémái, ezek azonban odafigyeléssel és folyamatos kezeléssel "kordában tarthatók".

Báder Márton legutóbb a 2008-2009-es szezonban a Hemofarm Stada együttesében szerepelt, amellyel bronzérmet szerzett a szerb bajnokságban. Mielőtt 2002-ben külföldre szerződött, Magyarországon a székesfehérvári Albacomp gárdáját erősítette.