Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott 4-2-re kikapott Japántól a székesfehérvári Telenor Hokikupa pénteki nyitófordulójában.

Telenor-kupa, 1. forduló:
Japán - Magyarország 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)
gól:
Szakagami (20., 51.), Kudzsi (23.), Nisivaki (40.), illetve Ladányi (21.), Sofron (38.)

A két csapat - amely az áprilisi, budapesti divízió I-es vb-n is egymással ellen küzd majd - utoljára 2008. április 16-án Szapporóban találkozott egymással, és egy sokáig emlékezetes meccsen a magyarok nyertek üres kapus góllal 4-2-re, s ezzel a sikerrel alapozták meg a világélvonalába jutást.

Az első harmadban kevés helyzet akadt, majd amikor a vendégek ritmust váltottak, sorra kapták az emberelőnyöket, és ebből egyet a szünet előtt 38 másodperccel kihasználtak. Janadori lövésébe Szakagami nyúlt bele védhetetlenül.

A második harmadból 23 másodperc telt el, amikor Ladányi korongot szerzett a támadó harmadban, és egyenlített. Ám gyorsan jött a válasz, egy óriási védelmi hibát Kudzsi váltott gólra.

Kemény, pörgős volt a meccs, és létszámfölényben Sofron egy hatalmas erejű kapáslövéssel egalizált. Csakhogy 39 másodperccel az újabb pihenő előtt megint a japánok jutottak vezetéshez.

A záró játékrészben jól védekezett az ázsiai együttes, és amikor ismételten emberelőnybe került, Szakagami növelte a különbséget. A hajrában a magyarok háromszor is a kapuvasat találták el, így maradt a vereség.

A nap másik mérkőzésén:
Ausztria - Franciaország 4-3 (3-1, 0-2, 1-0)

szombat:
Ausztria - Japán 14 ó
Magyarország - Franciaország 17.30 ó

vasárnap:
Franciaország - Japán 12.30 ó
Magyarország - Ausztria 16 ó