Vágólapra másolva!
A Szolnoki Olaj legyőzte az eddig veretlen orosz Szpartak Szanktpetyerszburgot a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa negyedik fordulójában.

Eredmény, A csoport, 4. forduló:
Szolnoki Olaj - Szpartak Szanktpetyerszburg (orosz) 88-72 (29-27, 28-9, 16-16, 15-20)
A magyar csapat legjobb dobói: Horváth 20, Báder 19, Trotter 19

A szolnokiak a nyitókör során 88-70-re kikaptak Szentpéterváron, azóta viszont két mérkőzést nyertek, így 2/1-es mérleggel fogadták a veretlen orosz csapatot. A korábban a forduló legjobbjává választott Obie Trotter és a nyitónegyedben 13 pontot dobó Báder Márton révén Pór Péter együttese hamar 11 pontos előnybe került, ám a 12. percben az oroszok utolérték a házigazdákat (29-29). Aztán egy 19-2-es rohammal ismét ellépett az NB I éllovasa, a fantasztikus első félidő végén 57-36 volt az állás.

Térfélcsere után remekül tartották a különbséget a hazaiak, akiknél az év játékosává választott Horváth Ákos is megszórta magát. Bár a vendégek - akiknél a Los Angeles Lakerst is megjárt Smush Parker formán kívül játszott - az utolsó szakaszban is mindent megpróbáltak, a vége mégis szenzációs magyar siker lett.

Pór Péter szakmai igazgató:"Nagy szó, hogy egy igazi sztárcsapat ellen így tudtunk játszani, és 72 ponton tartottuk őket. Felszabadultan játszottunk, nem volt tét a fiúk vállán, ráadásul extrán sültek a hárompontosaink. Voltak ugyan kicsi megingások, de ezeket helyre tudtuk hozni. Minden idők egyik legjobb Szolnoka volt ma a pályán! Van még két idegenbeli meccsünk, úgyhogy nem számolgatunk."