Vágólapra másolva!
Botrány árnyékolja be a jelenleg is zajló svédországi férfikézilabda-világbajnokságot. A nemzetközi szövetség (IHF) rövid közleményében csak annyit írt, hogy egy incidens miatt hazaküldtek egy játékvezetőt. A svájci Blick és a német Bild szerint azonban ennél súlyosabb a helyzet: a bíró a göteborgi hotelben meztelenkedett a szobalányok előtt, ezért letartóztatták.

A Local című, angol nyelvű svéd hírportál szerint egy göteborgi hotelben letartóztattak egy kézilabda-játékvezetőt, akit a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) azonnal eltiltott és hazazavart a jelenleg is zajló férfi világbajnokságról.

A lap úgy tudja, a férfit csütörtök este szexuális zaklatás miatt vették őrizetbe, és bár nem derült ki, miért tolta le a nadrágját és mutogatta a nemi szervét a szálloda szobalányainak, pénteken elengedték.

A játékvezető viselkedése felháborította a nemzetközi szövetséget, amelynek honlapján csak egy tömör hír jelent meg az üggyel kapcsolatban.

A Nyhetskanalen.se portál úgy tudja, a játékvezető pénteken Koppenhágába utazott, és onnan repül haza. A svájci Blick és a német Bild értesülése szerint észak-afrikai bíróról van szó, a vb hivatalos delegáltjai között két algériai, Kacem Mezian és Othmane Si Bachir található.

"Az esetről a rendőrségtől szereztünk tudomást, de miután a vizsgálatok még nem fejeződtek be, nem szeretnénk kommentálni az esetet" - nyilatkozta Patrick Strube, az IHF szóvivője.